Vihreät nuoret vaatii Suomelta Pekingin talviolympialaisten diplomaattista boikottia

Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto vaatii Suomen olympiakomitean johtoa, ministereitä, diplomaatteja ja muita kutsuvieraita boikotoimaan viikon päästä alkavia Pekingin talviolympialaisia Kiinan ihmisoikeustilanteen vuoksi.

Kiina käyttää talviolympialaisia häikäilemättömästi omana propagandanäyttämönään

“Kiina käyttää talviolympialaisia häikäilemättömästi omana propagandanäyttämönään. Suomalaisten on turha lähteä tähän mukaan. Kivoissa kisakuvissa poseeraaminen tarkoittaa käytännössä hiljaisen hyväksynnän antamista uiguurien kansanmurhalle. Haluavatko meidän urheiluministeri Kurvinen ja Olympiakomitean puheenjohtaja Vapaavuori todella kilistellä samppanjalaseja totalitaristien kanssa?”, jyrähtää puheenjohtaja Jami Haavisto.

Urheilu on aina politiikkaa

“Urheilu on ihmisille kansainvälisesti iso voimavara, jota voidaan valitettavasti käyttää myös synkkiin tarkoituksiin. On huomioitava, ettei urheilu ole mitenkään erillinen asia politiikasta. Urheilu on aina politiikkaa, ja siitä klassinen esimerkki on Suomen lipun liehuminen Tukholman olympialaisissa 1912”, muistuttaa puheenjohtaja Peppi Seppälä.

Suomalaisen urheilun tulisi nousta esiin

“Urheiluväellä on paljon valtaa mielipidevaikuttajina. Suomalaisen urheilun tulisi nousta esiin ihmisoikeuksien puolustajina eikä niiden polkijana. Tästä hyvänä esimerkkinä onkin käynnissä oleva Älä riko urheilua -kampanja. Huippu-urheilijamme ovat ansainneet kovalla työllä nämä olympialaiset kruunuksi uralleen, ja kannustammekin heitä paitsi hienoihin suorituksiin myös osallistumaan julkiseen keskusteluun“, päättävät puheenjohtajat yhdessä.

Lähde: STT Info


Muita mielenkiintoisia aiheita muualta luettavaksi

Rinki ekopiste – Kierrätä helposti

Rinki ekopiste on kätevä tapa kierrättää lasi-, metalli- ja kartonkipakkauksia. Ekopisteitä löytyy ympäri Suomen ja ne ovat avoinna ympäri vuorokauden. Voit kätevästi viedä kierrätettävät pakkausmateriaalit lähimpään Rinki ekopisteeseen ja tehdä näin ympäristöteon helposti ja nopeasti.

Tampuuri – Kiinteistöhallinta helposti

Tampuuri on moderni kiinteistöhallinnan ohjelmisto, joka tekee kiinteistöjen hallinnasta helppoa ja vaivatonta. Ohjelmistolla voi hallita asuntoja, vuokralaisia, laskutusta, huoltoja ja paljon muuta. Tampuurin käyttöliittymä on käyttäjäystävällinen ja ohjelmisto skaalautuu niin pienille kuin suurillekin kiinteistöyhtiöille. Tampuuri mahdollistaa kiinteistöjen hallinnan tehokkaasti ja ajantasaisesti, jolloin kiinteistön omistajien ja vuokralaisten arki sujuu vaivattomasti.

Suomen luonto – Kauneutta ja monimuotoisuutta

Suomen luonto on tunnettu kauneudestaan ja monimuotoisuudestaan. Maamme tarjoaa upeita maisemia aina rannikon kallioilta Lapin tuntureille asti. Suomen lukuisat järvet, joet ja metsät houkuttelevat luonnonystäviä ympäri maailmaa. Suomen luonto on myös koti monille uhanalaisille eläin- ja kasvilajeille, kuten saimaannorpan ja sudenkorennon. Suomen luonto on tärkeä osa suomalaista identiteettiä ja se tarjoaa meille mahdollisuuden rentoutua ja nauttia kauneudesta ympärillämme. Onkin tärkeää suojella ja vaalia Suomen luontoa tuleville sukupolville.

Vastaa