Helsingin kaupunginhallituksen sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen uudistusjaosto kokoontuu ensi kertaa

Helsinkiin sote-uudistuksen muutosten ajaksi perustettu sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen uudistusjaosto kokoontuu ensimmäiseen kokoukseensa 7.10.2021. Jaoston tehtävänä on ohjata uudistuksen toimeenpanoa ja tehdä tarvittavat päätösesitykset kaupunginhallitukselle.

Jaoston ensimmäinen kokous pidetään Helsingin kaupungintalolla 7.10.2021 alkaen kello 8.00. Jaoston kokoontumisesta jatkossa päätetään ensimmäisessä kokouksessa.

Ensimmäisen kokouksen esityslista löytyy hel.fi-sivuilta.

Jaoston jäsenet ovat kaupunginvaltuutettuja

Helsingin kaupunginvaltuusto valitsi jäsenet sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen uudistusjaostoon kokouksessaan 22.9.2021.

Kaikki jaoston jäsenet ovat kaupunginvaltuutettuja tai varavaltuutettuja. Jokaisella jäsenellä on myös henkilökohtainen varajäsen.

Jaoston puheenjohtajana toimii sosiaali- ja terveystoimialan apulaispormestari Daniel Sazonov (kok.) ja varapuheenjohtajana Reetta Vanhanen (vihr.).

Jaoston jäsenet ovat (varajäsenet suluissa):

  1. Daniel Sazonov (Seija Muurinen)
  2. Maarit Vierunen (Risto Rautava)
  3. Harry Bogomoloff (Maaret Castrén)
  4. Reetta Vanhanen (Pekka Sauri)
  5. Sanna Vesikansa (Oula Silvennoinen)
  6. Pentti Arajärvi (Nelli Nurminen)
  7. Anna Vuorjoki (Paavo Arhinmäki)
  8. Jussi Halla-aho (Mari Rantanen)
  9. Nasima Razmyar (Marcus Rantala)

Helsingin sote-uudistuksen päätöksenteko keskittyy kaupunginvaltuustoon

Helsingissä ei järjestetä muun maan tavoin tammikuussa 2022 aluevaaleja, joissa valitaan edustajat päättämään hyvinvointialueiden toiminnasta. Helsingissä kaupunginvaltuusto päättää sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen järjestämisestä.

Uudistuksen ajaksi perustettava kaupunginhallituksen sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen uudistusjaoston tehtävänä on ohjata uudistuksen toimeenpanoa, välittää valmisteluun luottamushenkilöiden näkemyksiä ja tehdä tarvittavat päätösesitykset kaupunginhallitukselle.

Jaosto on perustettu määräajaksi ja se toimii 31.12.2022 saakka.

Trackbacks & Pings

Vastaa