JHL: Marinin hallitus ojensi käden kunnille – Kuntien pantava yt-neuvotteluille välitön stoppi

Sanna Marinin hallituksen budjettiesitys helpottaa kuntien taloutta niin paljon, että vyönkiristyksiä ei tarvita, kiittää JHL:n Päivi Niemi-Laine.

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallitus onnistui hyvin ensi vuoden talousarvioesityksen laatimisessa, kiittää Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine.

Marinin hallitus ehdottaa ensi vuodelle kuntatalouteen ja kuntien peruspalveluihin yhteensä 1,45 miljardin euron tukipakettia.

Tukeen kuuluu 300 miljoonan euron kertaluonteinen lisäys peruspalvelujen valtionosuuksiin. Tästä 20 miljoonaa kohdennetaan harkinnanvaraiseen valtionosuuden korotukseen.

– Hallitus linjaa budjettiriihessään kuntatalouden paineita helpottavista toimenpiteistä. Se on kunnille kädenojennus, johon näiden tulee tarttua, Niemi-Laine korostaa.

Hän jatkaa, että kunnille ohjattavan rahoituspaketin johdosta kuntien kaavailemilta vyönkiristyksiltä – eli lomautuksilta ja irtisanomisilta – putosi pohja. Kuntien henkilöstön kokema uhka työsuhteidensa epävarmuudesta tulee häivyttää.

– Kuntien yt:t on lopetettava välittömästi, Niemi-Laine vaatii.

Kikyn laineet lyövät yhä

Täysin kritiikittä JHL:n puheenjohtaja ei ensi vuoden talousarvioesitystä niele.  Kilpailukykysopimuksen laineet lyövät edelleen ehdotettuun budjettiin, Päivi Niemi-Laine moittii.

– Kikyyn kiinteästi liittynyt valtionosuusleikkauksen peruste – työajan pidennys – poistui syyskuussa. Nyt kuitenkin hallitus päätti jättää leikkauksen valtionosuuteen, Niemi-Laine kummastelee.

Leikkauspäätös vähentää kuntien valtionosuutta yli 80 miljoonaa euroa tänä vuonna ja noin 250 miljoonaa euroa ensi vuodesta alkaen. Se heikentää lakisääteisten peruspalvelujen rahoitusta.

– Kiky-tulonsiirrot yksityiselle sektorille ovat valitettavasti edelleen voimassa, Niemi-Laine toteaa.

Lähde: STT Info


Muuta mielenkiintoista luettavaa

E-kirjat – kätevä tapa kuljettaa lukemista mukana

E-kirjat ovat digitaalisessa muodossa olevia kirjoja, jotka voi ladata älypuhelimeen, tabletille tai lukulaitteeseen. E-kirja tarjoaa kätevän tavan kuljettaa lukemista mukana minne tahansa, sillä yhteen laitteeseen voi ladata useita kirjoja. E-kirjojen suosio on kasvanut viime vuosina, sillä ne ovat usein painettuja kirjoja edullisempia ja ympäristöystävällisempiä vaihtoehtoja.

Äänikirja – uusi tapa nauttia kirjallisuudesta

Äänikirja on loistava vaihtoehto perinteiselle kirjalle, sillä sen avulla voit nauttia kirjallisuudesta missä tahansa ja milloin tahansa. Voit kuunnella kirjan ammattilaisen lukemana esimerkiksi kävellessäsi, pyöräilessäsi tai matkustaessasi. Äänikirjat ovat myös helppo tapa löytää uusia suosikkeja, sillä niitä on saatavilla valtava määrä eri kielillä ja eri genreissä. Äänikirjan avulla voit syventyä tarinaan ja uppoutua kirjallisuuden maailmaan aivan uudella tavalla.

Sortter laina – Nopea ja vaivaton rahoitus

Sortter Laina tarjoaa nopean ja helpon tavan saada rahoitusta erilaisiin tarpeisiin. Lainan hakeminen onnistuu helposti Sortterin kautta, ja saat rahat tilillesi jopa samana päivänä. Lainaehdot ovat joustavat ja kilpailukykyiset, joten voit valita juuri sinulle sopivan takaisinmaksuaikataulun.

Mitä on hakukoneoptimointi?

Hakukoneoptimointi (SEO) tarkoittaa verkkosivuston optimointia siten, että se nousee hakutuloksissa korkeammalle ja saa enemmän näkyvyyttä hakukoneissa, kuten Google. Tärkein tavoite on lisätä verkkosivuston liikennettä ja parantaa sen näkyvyyttä potentiaalisille asiakkaille. SEO:n avulla verkkosivusto voi kilpailla tehokkaammin muiden saman alan sivustojen kanssa ja saada enemmän kävijöitä ja potentiaalisia asiakkaita.

2 kommenttia artikkeliin ”JHL: Marinin hallitus ojensi käden kunnille – Kuntien pantava yt-neuvotteluille välitön stoppi”

Vastaa