Joona Räsänen: Hallitus on härskisti puolensa valinnut

Orpon hallitus ei kyllä jätä mitään paikkaa käyttämättä, missä voi asettua räikeästi palkansaajaa vastaan työnantajan puolelle, sanoo SDP:n kansanedustaja ja valtiovarainvaliokunnan vastaava Joona Räsänen. Työnantajille riittää kyllä aina ymmärrystä, mutta palkansaajille hallitus tarjoaa ennen kaikkea työehtojen heikennyksiä ja sosiaaliturvan leikkauksia. 

Kuten pääministeri Orpo itsekin myöntää, toteuttaa hallitus budjetissaan työnantajille työttömyys­vakuutus­maksujen alennukset ensi vuonna kokonaisuudessaan, kun taas palkansaajat saavat ne vain osittain, kun merkittävä osuus leikkautuu verotuksen kiristyessä.

-Työttömyysvakuutusmaksuissa on tällä hetkellä alennusvaraa, koska Marinin hallituksen toimien ansiosta työllisyys on lähes ennätystasolla ja työllisyysrahaston puskurit ovat täynnä. Nämä rahat on kerätty aikanaan niin työnantajien kuin myös palkansaajien maksuista, Räsänen muistuttaa.

Nyt hallituksen aikeissa on antaa tästä hedelmät yrityksille, kun taas palkansaajien osuudesta ohjataan osa verotuksen kiristämisellä valtiolle. 

-Nyt herää kysymys, että aikooko hallitus jatkaa yksipuolista linjaansa myös tulevaisuudessa? Vaikeina aikoina tarvitaan yhdistävää politiikkaa, jossa kaikki pidetään mukana, eikä hallituksen tule itse lietsoa vastakkainasettelua työmarkkinoilla. Yhteistyö sekä sopiminen ovat olleet Suomen supervoimia, ja tämä olisi syytä hallituksen muistaa, Räsänen päättää.   

Lähde: SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander


Muuta mielenkiintoista luettavaa

PC-pelit: Viihdettä ja haastetta

PC pelit tarjoavat laajan valikoiman viihdettä ja haastetta pelaajille ympäri maailman. Ne kattavat monipuolisia genrejä, kuten toimintaa, seikkailua, strategiaa ja roolipelejä. PC- pelaaminen mahdollistaa myös moninpelikokemukset ystävien kanssa verkossa. Pelit tarjoavat paitsi hienoja tarinoita ja grafiikkaa myös mahdollisuuden kehittää ongelmanratkaisutaitoja ja tiimityötä. Ne ovatkin vakiintunut osa nykyaikaista viihdemaailmaa ja tarjoavat loputtomasti elämyksiä pelaajille.

Pelihahmot: Tarinoidensankarit

Pelihahmot ovat videopelien sielu, tuoden tarinat ja seikkailut eloon. Nämä hahmot voivat olla sankareita, antisankareita tai monimutkaisia hahmoja, jotka herättävät tunteita pelaajissa. Heidän persoonallisuutensa, ulkonäkönsä ja taitonsa luovat yhteyden pelaajiin, syventäen pelikokemusta. Pelihahmot voivat toimia inspiraationa ja opettaa arvokkaita elämänopetuksia. Niinpä he ovat olennainen osa videopelien vetovoimaa ja merkitystä pelaajille.

Garmin älykello käteen ja kohti parempaa hyvinvointia

Garmin on esitellyt uuden vivoactive 5 -älykellon vanhamman Garmin vivoactive 4 tilalle. Uudessa Garmin vivoactive 5 mallissa on kirkas AMOLED-kosketusnäyttö. Kohtuuhintaisessa, jokapäiväiseen käyttöön tarkoitetussa laitteessa on laaja valikoima hyvinvoinnin seurantaominaisuuksia. vívoactive 5 auttaa ymmärtämään kehoa paremmin, neuvoo aktiivisempaan elämään ja tukee kuntoilutavoitteiden saavuttamisessa

0 kommenttia artikkeliin ”Joona Räsänen: Hallitus on härskisti puolensa valinnut”

Vastaa