Kokoomuksen Mykkänen: Tehdään sähköstä Suomen kilpailuetu

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen vaatii Suomea ja Eurooppaa irtautumaan venäläisestä kaasusta ja hiilestä. Mykkäsen mukaan venäläisen energian korvaaminen päästöttömällä ja edullisella tavalla on tämän vuosikymmenen suurhanke. Mykkänen kirjoittaa asiasta blogissaan.

”Keski-Euroopassa on tarkoitus sulkea tänä ja ensi vuonna viisi ydinreaktoria. Kansainvälisen energiajärjestön IEA:n maaliskuussa julkaisemien laskelmien perusteella näiden viiden ydinvoimalan käytön jatkamisella voitaisiin korvata venäläistä maakaasua kolme kertaa enemmän kuin EU-komission kärkihankkeeksi nostamalla biokaasulla”, Mykkänen kirjoittaa.

”Tuulivoima ja aurinkopaneelit taas ovat kyllä tulevaisuuden sähkön runko, mutta vuoden sisällä niiden kapasiteettia ehditään IEA:n arvion perusteella lisätä korkeintaan puolet siitä, mitä mainittujen suljettavien ydinvoimaloiden jatkamisella saataisiin kaasua korvattua”, Mykkänen jatkaa.

Mykkäsen mukaan Olkiluodon kolmannen reaktorin käyttöönotto osuu kreivin aikaan. Mykkänen muistuttaa, että sen kapasiteetti korvaa Venäjältä tuodun sähkön. Hän huomauttaa, että lähivuosien murroksessa teollisuus ja kaukolämmön tuotanto tarvitsevat kuitenkin lisää sähköä.

”Tuulivoima nousee kyllä Pohjoismaiden tärkeimmäksi sähkönlähteeksi. Liian yksipuolisesti tuulen varaan jääminen heikentäisi kuitenkin teollisuuden tuottavuutta, koska prosesseja jouduttaisiin ajamaan ylös ja alas liian usein sen mukaan mistä tuulee. Tarvitsemme myös tasatehoista päästötöntä perusvoimaa”, Mykkänen kirjoittaa.

Lähteet: STT / Kokomuus
Kuva: Mikko Mäntyniemi


Muuta luettavaa muualta

Cappuccino – Suosittu kahviharrastajien keskuudessa

Kahvi on yksi maailman suosituimmista juomista, ja sen kulutus kasvaa vuosittain. Se on suosittu juoma aamiaiseksi, lounaaksi ja illalliseksi, sekä kaikkina muinakin vuorokauden aikoina. Yksi kahvijuoma, joka on erityisen suosittu kahviharrastajien keskuudessa, on cappuccino. Artikkelissa kerrotaan myös Cappuccino ohje / miten valmistaminen tapahtuu.

Pasianssi – rentouttava tapa viettää aikaa

Pasianssi on klassinen korttipeli, jota on pelattu jo vuosikymmeniä. Se on yksinpeli, jossa tarkoituksena on järjestää kortit määrätyn säännön mukaisesti. Pasianssi on rentouttava tapa viettää aikaa ja se sopii hyvin esimerkiksi taukoihin tai stressin lievittämiseen. Pasianssia voi pelata monilla eri alustoilla, kuten tietokoneella, puhelimella tai tabletille. Se on myös helppo oppia ja tarjoaa monipuoliset haasteet eri vaikeustasoilla. Pasianssi on edelleen suosittu peli, jota voi pelata missä ja milloin tahansa.

Yksi kommentti artikkeliin ”Kokoomuksen Mykkänen: Tehdään sähköstä Suomen kilpailuetu”

Vastaa