Länsi-Uudenmaan kuntajohtajat ovat huolissaan hallituksen kaavailemista supistuksista poliisin määrärahoihin

Länsi-Uudenmaan kuntajohtajat ovat huolestuneita hallituksen suunnitelmista heikentää poliisin jo ennestään niukkoja resursseja. Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen voimavarat ovat jo nyt suhteutettuna alueen väkilukuun valtakunnallisessa vertailussa 2020 alimmat, totesi Länsi-Uudenmaan kuntajohtajakokous 27.8.

Yhteiskunta on muutoksessa ja niin myös turvallisuusympäristö. Väestörakenne muuttuu, polarisaatio ja syrjäytymiskehitys haastavat viranomaisia. Samaan aikaan globaali ja kompleksisempi turvallisuusympäristö kyberuhkineen, riskihenkilöineen ja liikkuva rikollisuus eri muodoissaan haastaa toden teolla koko yhteiskuntaa ja erityisesti sen turvallisuusviranomaisia.

Resurssien leikkaukset ja sopeuttamistoimet heikentäisivät poliisin kykyä perustehtävien hoidossa, ja se heijastuisi väistämättä myös muihin viranomaisiin, sidosryhmiin ja siihen hyvään yhteistyöhön, joka on saatu aikaan. Poliisin toiminta yhteistyöverkostoissa sekä käytännön yhteistyö monissa muodoissaan on ollut ja on ensiarvoisen tärkeää kunnille, ja sitä ei saa vaarantaa. Meillä Länsi-Uudenmaan alueen kunnilla on ollut erittäin hyvä ja toimiva yhteistyö Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen kanssa. Olemme nyt monella tapaa hyvin huolestuneita siitä, mihin poliisin voimavaroihin kohdistuva kehitys on kokonaisvaltaisesti johtamassa. Nyt ei ole oikea aika vähentää poliisin voimavaroja, linjasivat Länsi-Uudenmaan kuntajohtajat.

Länsi-Uusimaa muodostuu kymmenestä Uudenmaan kaupungista ja kunnasta: Espoo, Hanko, Inkoo, Kauniainen, Karkkila, Kirkkonummi, Lohja, Raasepori, Siuntio ja Vihti. Alueella asuu yli 470 000 asukasta.

Jukka Mäkelä, kaupunginjohtaja, Espoo

Denis Strandell, kaupunginjohtaja, Hanko

Robert Nyman, kunnanjohtaja, Inkoo   

Christoffer Masar, kaupunginjohtaja, Kauniainen

Tuija Telen, kaupunginjohtaja, Karkkila   

Tarmo Aarnio, kunnanjohtaja, Kirkkonummi

Mika Sivula, kaupunginjohtaja, Lohja   

Ragnar Lundström, kaupunginjohtaja, Raasepori

Juha-Pekka Isotupa, kunnanjohtaja, Siuntio   

Erkki Eerola, kunnanjohtaja, Vihti

Lähde: STT Info


Muuta luettavaa muualta

Oletko tutustunut YouTube-markkinointiin?

YouTube-markkinointi on tehokkainta silloin, kun tavoitat kohdeyleisösi. Käytä YouTube-mainontaa ja hyödynnä YouTube Ads -mahdollisuutta, jotta voit tavoittaa ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneita brändistäsi ja sen tarjoamista palveluista. Voit myös hyödyntää yhteistyötä muiden YouTube-vaikuttajien kanssa, jotka tavoittavat samanlaisen kohdeyleisön.

Koe kesällä Helsingin nähtävyydet ja tekemiset

Helsingin nähtävyydet ovat kuuluisia ympäri maailmaa ja niiden joukossa on monia upeita kohteita. Tässä esittelemme muutamia kiinnostavia nähtävyyksiä Helsingissä, joita kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa. Helsingin suosittuja paikkoja ovat mm. Suomenlinna, Tuomiokirkko, Kauppatori ja Linnanmäki.

Yksi kommentti artikkeliin ”Länsi-Uudenmaan kuntajohtajat ovat huolissaan hallituksen kaavailemista supistuksista poliisin määrärahoihin”

Vastaa