Nestlén yhteiskuntavastuuraportti kertoo vahvasta edistymisestä yhteiskunnallisten tavoitteiden saavuttamisessa

Nestlé julkaisee vuosittain maailmanlaajuisen yhteiskuntavastuuraporttinsa nimeltään Creating Shared Value and Sustainability Report, jossa kuvataan yhtiön edistymisestä yhteiskunnallisten tavoitteiden saavuttamisessa. Suomen Nestlé julkaisee nyt toista kertaa raportin tiivistelmän suomeksi sisältäen kotimaisia, pohjoismaisia ja maailmanlaajuisia esimerkkejä yhteiskuntavastuun toteuttamisesta muun muassa paremman ravitsemuksen, pakkausten kierrätettävyyden, ympäristön suojelun ja tasa-arvon osalta.

Molempiin raportteihin voi tutustua täällä.

Creating Shared Value eli jaetun arvon luominen on Nestlén toimintastrategian ydin. Yhtiön tavoitteena on olla positiivinen liikkeellepaneva voima yhteiskunnassa, ja käyttää energiaa ja resursseja siellä, missä saadaan suurin positiivinen vaikutus ihmisiin ja planeettaamme. Toimintaperiaatteemme perustuvat paikallisiin ja kansainvälisiin lakeihin ja sopimuksiin, YK:n Global Compact -yritysvastuualoitteen periaatteisiin ja Kansainvälisen työjärjestö ILO:n yleissopimuksiin. Vuonna 2020 Nestlé nimettiin jälleen LEAD-yritykseksi tunnustuksena ponnisteluista YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiseksi.

Suomen Nestlé on osa Nestlé SA: ta, joka on maailman johtava elintarvikeyritys. Suomessa yhtiö on toiminut vuodesta 1973. Nykyään Nestlé myy Suomessa tunnettuja tuotemerkkejä, kuten Suomessa valmistetut Piltti-lastenruokia ja Puljonki-liemiä ja -kastikkeita. Muita tuttuja tuotemerkkejä ovat Nescafé, Dolce Gusto, Starbucks, Hälsans Kök, Smarties, Lion, After Eight, Maggi, Cheerios ja Fitness. Nestlé omistaa myös Nespresson, Nestlé Professionalin, Purinan ja Nestlé Health Sciencen.

Suomen Nestlén tavoitteena on tuottaa ja myydä laadukkaita tuotteita, jotka maistuvat hyvältä ja ovat vastuullisesti tuotettuja. Nestléllä on Suomessa yhteensä n. 250 työntekijää Espoon konttorilla sekä Turun ja Juuan tehtailla.

2 kommenttia artikkeliin ”Nestlén yhteiskuntavastuuraportti kertoo vahvasta edistymisestä yhteiskunnallisten tavoitteiden saavuttamisessa”

Vastaa