Orpo: Nyt on oikea aika huomioida tulevat sukupolvet

Petteri Orpon mukaan nyt on oikea aika tehdä oikeudenmukaista politiikkaa, joka huomioi tulevat sukupolvet. Eduskunta keskusteli tänään julkisen talouden velkaantumista koskevasta välikysymyksestä. Orpo on välikysymyksen ensimmäinen allekirjoittaja.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo piti välikysymyksen ensimmäisen allekirjoittajan puheenvuoron, kun eduskunta keskusteli tänään julkisen talouden velkaantumisesta. Orpo korosti, että kokoomus puhuu julkisen talouden ongelmien korjaamisesta, koska puolue haluaa pelastaa hyvinvointiyhteiskunnan. 

Kokoomus haluaa pelastaa suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan. Tämän pitää olla seuraavan hallituksen tärkein tehtävä”, Orpo sanoi. 

Orpo muistutti puheenvuorossaan julkisen talouden korkomenojen kasvusta. 

“Korkomenot nousevat. Hallitsematon velkaantuminen ei enää ole vain suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan tulevaisuuden uhka. Se on akuutti ongelma. Kaikkien on aika myöntää se ääneen. Velkaantumisen vähättely on syytä lopettaa”, Orpo sanoi.

“Erityisesti Sdp:n vaalipuheissa suomalaisia jaetaan hyviin ja pahoihin. Pahaksi leimataan se, että sanoo rehellisesti, ettei hyvinvointi säily nykymenolla. Pääministeri Marin, älkää aliarvioiko suomalaisia – älkää sortuko populismiin”, Orpo sanoi.

Orpon mukaan pääministeri Sanna Marinin hallituksen talouspolitiikassa on unohdettu suomalaisten tulevaisuus ja syöty tulevien sukupolvien menestymisen edellytyksiä. Orpo esitti hallitukselle epäluottamusta. 

“Hallitus on pettänyt keskeisen lupauksensa sukupolvien välisestä oikeudenmukaisuudesta. Nyt on oikea aika herätä. Koska hallitus on antanut Suomen luisua hallitsemattoman velkaantumisen tielle, esitän, että eduskunta toteaa, että hallitus ei enää nauti eduskunnan luottamusta”, Orpo sanoi. 

Lähteet: Kokoomus & STT
Kuva: Kokoomus / Mikko Mäntyniemi


Eduskuntavaalit 2023

Eduskuntavaalit 2023 järjestetään sunnuntaina 2. huhtikuuta 2023. Vaaleissa valitaan kansanedustajat eduskuntaan vaalikaudelle 2023–2027.

Vastaa