Paulig on valittu Suomen vastuullisimmaksi juomabrändiksi

Kuluttajat ovat valinneet Pauligin juomakategoriassa ykkössijalle Pohjoismaiden laajimmassa kestävän kehityksen bränditutkimuksessa (Sustainable Brand Index). Tulos osoittaa, että Pauligin pitkäjänteinen vastuullisuustyö ja yhteistyö koko arvoketjussa tuo arvoa myös kuluttajille. Tutkimus toteutettiin marras-helmikuun aikana ja siihen vastasi yhteensä yli 58 000 kuluttajaa.

– Olemme tehneet pitkäjänteistä työtä koko arvoketjussamme kahvin valoisan tulevaisuuden puolesta ja olemme iloisia, että tätä työtä myös arvostetaan ja että tuotteistamme jää hyvä jälkimaku, sanoo Pauligin hankinnoista vastaava Katariina Aho.

Paulig on ollut kahvialalla vastuullisuustyön edelläkävijä. Yhtenä harvoista suurista paahtimoista maailmassa yhtiö käyttää vain vastuulliseksi varmennetuista lähteistä hankittua kahvia. Paulig panostaa jatkuvasti yhteistyöhön kahvin alkuperämaissa.

– Vastuullisuus vaatii konkreettisia tekoja, jatkuvaa yhteistyötä sekä toisten arvostamista. Kaikkien arvoketjun osapuolten on voitava hyvin ja saatava työstään myös riittävä taloudellinen korvaus niin, että myös ympäristö voi hyvin. Valoisa ja oikeudenmukainen kahvimaailma on päämäärämme ja on hienoa huomata, että niin moni arvostaa vastuullista kahvia ja sen eteen tehtävää työtä, iloitsee Aho.

Pauligin paahtimot Suomessa toimivat uusiutuvalla energialla, ja tänä vuonna Paulig ja energiayhtiö Helen toteuttavat pilotin, jossa Vuosaaren paahtimon hukkalämpö valjastetaan hyötykäyttöön. Pakkauskehityksen ansiosta Paulig on lisännyt uusiutuvien materiaalien osuutta kahvipakkauksissa pienentäen kolmanneksen pakkauksien hiilijalanjälkeä. Lisäksi yhtiössä uskotaan rohkeisiin kokeiluihin. K-ryhmän, Pauligin ja Globe Hopen kiertotalouspilotissa huimat 25 000 tyhjää kahvipakkausta saivat uuden elämän kierrätysdesigntuotteina.

– Suomessa meidät tunnetaan ensiluokkaisesta ja vastuullisesta kahvista, mutta olemme juomien lisäksi kansainvälinen ruokatalo. Brändeistä Santa Maria nousi sijalle 24 ja Risenta sijalle 27 ruokakategoriassa Sustainable Brand Index 2020 -tutkimuksessa. Näiden kasvipohjaisten tuotteiden lisäksi salkkuumme kuuluu myös erittäin vastuullinen ja terveellinen Gold&Greenin Nyhtökaura. Teemme entistä systemaattisempaa ja kunnianhimoista työtä vastuullisuuden saralla koko konsernissa ja haluamme tarjota tulevaisuudessa entistä enemmän maistuvia vastuullisia vaihtoehtoja, kertoo Pauligin vastuullisuus- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Lea Rankinen.

Viime vuonna Paulig sijoittui viidenneksi SBI-tutkimuksen yhdistetyssä ruoka- ja juomakategoriassa.

Sustainable Brand Index -tutkimus

Vuosittain Pohjoismaissa suoritettavassa tutkimuksessa 58 000 kuluttajaa arvioi brändejä sen mukaan, kuinka vastuullisina kuluttajat niitä pitävät. Jokaista brändiä on arvioinut vähintään 1000 yli 16-vuotiasta henkilöä. Brändien lisäksi tutkimuksessa selvitetään trendejä ja vastuullisen kuluttamisen ajureita.

Arvioitavat brändit valikoituivat kyselyyn niiden markkina-aseman, liikevaihdon, markkinaosuuden sekä yleisen bränditietoisuuden perusteella. Kysely pohjautuu YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin.


Esimerkkejä Pauligin vastuullisuusteoista:
https://www.pauliggroup.com/fi/tulevaisuuden-ruoka/viisi-vastuullisuustekoa-vuosikymmenen-varrelta

Lue lisää Pauligin vastuullisuustyöstä:
https://www.pauliggroup.com/fi/vastuullisuus

Vastaa