Petteri Orpo: Nato-jäsenyys on Suomen turvallisuuden kannalta paras ratkaisu

Kokoomuksen puheenjohtajan Petteri Orpon johtama puolustusvaliokunta antoi tänään lausuntonsa Suomen turvallisuusympäristön muutosta käsittelevään selontekoon. Puolustusvaliokunnan lausunnon mukaan Suomen jäsenyys puolustusliitto Natossa nostaisi merkittävästi pidäkettä joutua Venäjän aggression kohteeksi.

Eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Petteri Orpo (kok.) muistuttaa, ettei yksikään Nato-maa ole joutunut sotilaallisen hyökkäyksen kohteeksi liittokunnan perustamisen jälkeen.

“Nato-jäsenyys on Suomen turvallisuuden kannalta paras ratkaisu. Se vahvistaa Suomen kansallista puolustuskykyä kriisitilanteessa, kun tukena ovat liittokunnan merkittävät sotilaalliset voimavarat. Jäsenyys parantaa olennaisella tavalla myös Suomen sotilaallista huoltovarmuutta”, Orpo sanoo.

Orpon johtama valiokunta korostaa lausunnossaan, ettei Suomen pidä jättää jäsenyyshakemukseen mitään kansallisia varaumia. Valiokunnan mukaan Suomen on oltava liittokunnassa täysin oikeuksin ja velvollisuuksin.

“Suomen rooli osana puolustusliittoa on luontevaa hahmotella tulevissa ulko-, turvallisuus- ja puolustuspoliittisissa selonteoissa”, Orpo sanoo.

Puolustusvaliokunta keskittyi lausunnossaan arvioimaan erityisesti Suomen kansainvälistä puolustusyhteistyötä ja eri yhteistyömuotojen merkitystä uudessa turvallisuustilanteessa, kansallisen puolustuskyvyn kehittämistä sekä huoltovarmuuteen ja kyberturvallisuuteen liittyviä kysymyksiä.

Lähde: STT / Kokoomus
Kuva: Mikko Mäntyniemi.

Vastaa