Fiblon Oy

Yritystiedot

Pertti Ekberg alkoi valmistaa kertakäyttötuotteita talonsa kellarissa vuonna 1979. Tämä ensimmäinen vaatimaton tuotantolaitos oli niin matala, että pitemmät miehet eivät olisi pystyneet edes seisomaan siellä selkä suorana. Onneksi Pertti pystyi, ja niinpä hän alkoi leikata ja taittaa käsin kertakäyttölakanoita sairaaloita varten. Hänen perheensä autotallista tuli yrityksen ensimmäinen varasto.

Moni asia on muuttunut vuosien saatossa. 20 m2 kellarin sijaan meillä on nyt yli 10 000 m2 tuotanto- ja varastotiloja. Tuotanto on pitkälle automatisoitua ja robotit ovat meille arkipäivää.

Yhä perheyritys

Jotkut asiat eivät kuitenkaan ole muuttuneet. Valmistamme yhä kaikki tuotteemme itse, ja Fiblon on täysin perheen omistuksessa. Pertti Ekberg on jo eläkkeellä, mutta toimii vielä hallituksen puheenjohtajana. Hänen kolme lastaan ovat myös tällä hetkellä hallituksessa. Vanhin poika, Pekka Ekberg, on yrityksen nykyinen toimitusjohtaja.

Valoisa tulevaisuus

Yksi Fiblonin arvoista on kannattava kasvu, mikä on ollut toimintamme perusjalka alusta pitäen. Aiomme tulevaisuudessakin jatkaa perustajamme viitoittamaa polkua: pysytellä lähellä asiakkaitamme ja kehittää jatkuvasti toimintaamme.

Lue tästä mielenkiintoinen Fiblonin nimen tarina.

Talousluvut

Liikevaihto
6 618 000

Liikevaihdon muutos
17,5 %

Liikevoitto
9,7 %

Henkilöstö
26

Tiedot haettu Asiakastiedon sivuilta.

Toimiala

17220 Paperisten talous- ja hygieniatarvikkeiden valmistus

Yrityksen vastuullisuuteen liittyviä asioita

Me Fiblonilla haluamme tehdä bisnestä, josta voimme olla ylpeitä. Siksi vastuullisuus on meille kunnia-asia. Teemme koko ajan parhaamme, että käyttäisimme mahdollisimman vähän maapallon rajallisia resursseja. Jotta voisimme vaikuttaa tähän mahdollisimman hyvin, jalostamme itse Porissa kaiken, mitä myymme. Olemme vuosien varrella hioneet tuotantoprosessiamme ja tuotteitamme mahdollisimman vastuullisiksi ja kiinnittäneet huomiota niin isoihin kuin pieniinkin asioihin. Olemme mitanneet aikaansaannoksiamme vastuullisuuden näkökulmasta aktiivisesti vuodesta 2010 ja raportoimme niistä joka toinen vuosi.

Yritysvastuusta on tullut tärkeä lisäarvo yhä useammalle asiakkaallemme, ja he haluavat sitä kumppaneiltaankin. Uskallamme ylpeinä väittää, että olemme vastuullisuustyössämme pitkällä, koska vastuullinen toimintatapa on ollut meille tärkeää jo yli 25 vuoden ajan!

Katso tästä vastuullisuusvideomme.

Lue lisää Fiblonin ajatuksia vastuullisuudesta Fiblonin blogista.

Fiblon Vastuuraportti 2017-2018

Fiblon Vastuuraportti 2015-2016

Fiblon ja innovaatiot

Jatkuvasti haetaan uusia mahdollisuuksia ja parannetaan jo olemassa olevia ratkaisuja. Koulutus ja kehittäminen ovat yrityksen tärkeitä periaatteita. Olemme mukana monissa verkostoissa. Kannustamme koko henkilökuntaa kehittämään itseään ja meillä tehdään paljon kokeiluja eli kokeilukulttuuri. Yrityksen johto on myös mukana erilaisessa kehitysprojekteissa myös yrityksen ulkopuolella. Erityisesti vastuullisuusasioissa.

Fiblon ja kiertotalous

Raaka-aineet pääsääntöisesti uusiutuvia. Saanto tärkeä liiketoimintamittari. Kaikki mahdollinen lajitellaan ja kierrätetään. Asiakkaille tarjotaan apua viisaan valinnan tekemiseen eli löytämään oikea tuote oikeaan käyttöön. Lisäksi raaka-aineiden valinnan rooli on merkittävä. Raaka-aineet hankitaan pääsääntöisesti mahdollisimman läheltä.

Yrityksen vastuullisuustähdet 2019

Rating: 5 out of 5.

Yrityksen vastuullisuuspisteytys 2019

160/160 pistettä

Lisätietoja yrityksestä yrityksen omilta sivuilta: https://www.fiblon.com/

Vastaa