Lundia Oy

Yritystiedot

Lundia on suomalainen perheyritys, joka uskoo aitoihin asioihin. Kuten aitoon puuhun, aitoihin ihmisiin ja elämää aidosti parantavaan muotoiluun. Tuotteemme on suunniteltu ja tehty palvelemaan ihmistä läpi elämän, tilasta ja elämäntilanteesta toiseen.

Vuonna 1948 perustettu Lundia Oy kuuluu Sini-konserniin, joka on perheyritys. Tällä hetkellä meitä lundialaisia on noin 20, minkä lisäksi työllistämme koko joukon kotimaisia alihankkijoita.

Tästä löydät Lundian perustiedot pdf-muodossa.

Lundia on saanut palkintoja ja tunnustuksia viime vuosina. Tuotteemme ovat voittaneet useita palkintoja ja saaneet tunnustusta viime vuosina, mm. Kultahuippu 2015, Vuoden Parhaat 2013, Suomen arvostetuin huonekaluliikebrändi 2012 ja 2013, sekä Good Design Award vuonna 2011.

”Haluan rakentaa Lundiasta Suomen eettisimmän yrityksen. Me edustamme suomalaista käsityötä, suunnittelua ja teollisuutta parhaimmillaan.”Michaela von Wendt, toimitusjohtaja

Talousluvut

Liikevaihto 12/2018
2 823 000

Liikevaihdon muutos
-2,5 %

Liikevoitto
-1,6 %

Henkilöstö
20

Tiedot haettu Asiakastiedon sivuilta.

Toimiala

47591 Huonekalujen vähittäiskauppa

Yrityksen vastuullisuuteen liittyviä asioita

Materiaalit

Käyttämämme puu on kestävistä metsistä ja puulajeista tuotettua. Hitaasti kasvanut suomalainen mänty on arvokasta, mutta lujasyistä ja kestävää. Hankimme puun yksityisiltä maanomistajilta.

PEFC-sertifikaatti kertoo, että Lundia Classiciin käytetty puu on ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävästä metsästä.

Kuljetus & kierrätys

Pyrimme pitämään kuljetukset minimissään ja mahdollisimman tehokkaina: lyhyet kuljetusmatkat metsästä tehtaalle ja tehtaalta kauppaan ovat ympäristölle suotuisia.

Käytämme vain uusiutuvaa energiaa ja hyödynnämme mm. toimitilojemme lämmityksessä puuhaketta, joka tulee tuotantolaitostamme ympäröivistä metsistä.

Hausjärven tuotantotiloissamme lajittelemme kaiken mahdollisen. Olemme PYR- ja SELT-kierrätysyhteisöjen jäsen, huolehdimme pakkaustemme ja sähkölaitteidemme kierrätyksestä.

Kotimaisuus

Kotimaisen työn, työpaikkojen ja osaamisen ylläpitäminen on meille tärkeää. Haluamme olla omalta osaltamme kehittämässä kotimaista muotoilua, suunnittelua ja valmistusteollisuutta.

Lundia Classicin valmistukseen kuuluu monta käsityövaihetta: hyllytasojen puuosista valitaan kauneimmat ja lyhyet tikkaat leikataan käsin. Samoin valaisimemme vaativat paljon käsityötä ja perinteisten valmistusmenetelmien osaamista.

Onko yrityksellä suunnitelma ilmastonmuutoksen torjuntaan liittyen kasvihuonepäästöihin, hiilineutraaliuteen?

Kyllä, olemme tehneet tänä vuonna ensimmäisen C02-raportin ja aiomme korvata päästöjämme. Tulemme myös laskemaan yhden ”perushyllykön” C02-päästöjä. Olemme myös vaihtaneet koko tehtaan valaistuksen LED-valaistukseen ja energiasäästöpolttimoihin. Tarkoitus olisi olla hiilineutraali muutaman vuoden päästä.

Yrityksen vastuullisuustähdet 2019

Rating: 3.5 out of 5.

Yrityksen vastuullisuuspisteytys 2019

125/160 pistettä

Lisätietoja yrityksestä yrityksen omilta sivuilta: https://lundia.fi

Vastaa