SDP:n eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Kristiina Salonen: Naisiin kohdistuva vihapuhe uhkaa demokratiaa

Maanantaina vietetään kansainvälistä naistenpäivää. SDP:n eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja, kansanedustaja Kristiina Salonen muistuttaa, että erityisesti naispäättäjiin kohdistuva vihapuhe ja uhkailu vaikuttavat naisten mahdollisuuksiin osallistua yhteiskunnalliseen päätöksentekoon.

Politiikassa mukana olevat naiset ja näkyvissä asemassa olevat, kuten kunnanjohtajat ja kunnanhallitusten puheenjohtajat, kohtaavat tutkimusten mukaan mieskollegoitaan enemmän vihapuhetta. Ehdokkaisiin ja päättäjiin kohdistuva häirintä on jo niin vakava ongelma, että se rajoittaa merkittävästi halukkuutta osallistua yhteiskunnalliseen keskusteluun. Osa päättäjistä harkitsee jopa politiikasta luopumista vihapuheen takia. Naisten vaientaminen on demokratialle vahingollista ja kestämätöntä. Jokaiselle on taattava turvallinen ympäristö itsensä ilmaisemiseen ja poliittiseen toimintaan, ja siksi vihapuheelle ja häirinnälle on asetettava nollatoleranssi, Salonen painottaa. 

Suomessa naisten osallistuminen yhteiskunnalliseen päätöksentekoon on ollut verrattaen maailman kärkitasoa. Eduskunnassa naisten osuus kansanedustajista on hyvällä tasolla, mutta kunnallisen päätöksenteon osalta naiset ovat edelleen selvässä vähemmistössä. Salonen toivoo, että tulevissa kuntavaaleissa entistä useampi nainen rohkaistuisi lähtemään ehdolle.

– Demokratian kannalta on tärkeää, että tasa-arvo toteutuu kaikilla päätöksenteon tasoilla. On hienoa, että miehet ovat olleet aktiivia hoitamaan yhteisiä asioitamme. Viime vuosina myös naiset ovat aktivoituneet ja esimerkiksi eduskuntavaaleissa naisehdokkaiden määrä on parantunut tasaisesti. Kuntavaalien osalta naisten osuus on pysynyt vuodesta toiseen samana, noin 40 prosentin tuntumassa. Jotta valtuustot kuvastaisivat yhteiskuntaa, on tärkeää, että ehdolla on ja valituksikin tulee naisia ja miehiä, nuoria ja iäkkäämpiä, sekä erilaisten ammatti- ja vapaa-ajan ryhmien edustajia, Salonen toteaa.

Lähde: STT Info


Muita mielenkiintoisia aiheita muualta luettavaksi

Arvontahullut innostuvat mahdollisuudesta voittaa

Arvontahullut ovat ihmisiä, jotka rakastavat osallistua kaikenlaisiin arvontoihin ja kilpailuihin. Heidän mielestään on jännittävää ja hauskaa odottaa, että onnenpyörä pysähtyy heidän kohdalleen tai että heidän numeronsa arvotaan voittajaksi. Arvontahullut tietävät, että voittaminen on vain tuurista kiinni, mutta he eivät anna sen lannistaa itseään. He ovat valmiita kokeilemaan onneaan uudelleen ja uudelleen, sillä he tietävät, että seuraava voitto saattaa olla aivan nurkan takana.

Clas Ohlson Tampere – Löydä kaikki tarvitsemasi kätevästi yhdestä paikasta

Clas Ohlson Tampere on monipuolinen kauppa, josta löydät kaiken tarvitsemasi kodin ja vapaa-ajan tarvikkeisiin. Kauppa sijaitsee kätevästi Tampereen keskustassa, joten se on helppo löytää ja siellä on aina mukava asioida. Clas Ohlsonilla on laaja valikoima erilaisia tuotteita, kuten työkaluja, kodinelektroniikkaa, askartelutarvikkeita ja paljon muuta. Lisäksi kaupasta löytyy myös hyödyllisiä palveluita, kuten avaimen tekoa ja patterin vaihtoa. Clas Ohlson Tampere on todellinen löytöpaikka kaikille, jotka tarvitsevat käteviä ja laadukkaita tuotteita arkeensa.

Kotieläimet tuovat iloa ja rauhaa arkeen

Kotieläimet ovat ihania kumppaneita, jotka tuovat paljon iloa ja rauhaa arkeen. Ne ovat uskollisia ja rakastavia, ja niiden seurassa on aina mukavaa olla. Kotieläimiä voi olla monenlaisia, kuten koiria, kissoja, kaneja tai vaikka kanoja. Jokaisella eläimellä on oma persoonallisuutensa ja tarinansa, ja niiden kanssa vietetty aika on aina arvokasta. Kotieläimiä hoitaessa oppii myös vastuullisuutta ja huolehtimista toisesta olennosta. Niiden läsnäolo rauhoittaa mieltä ja auttaa unohtamaan arjen stressit. Kotieläimet ovat todellinen aarre, joka ansaitsee rakkautta ja kunnioitusta.

Yksi kommentti artikkeliin ”SDP:n eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Kristiina Salonen: Naisiin kohdistuva vihapuhe uhkaa demokratiaa”

Vastaa