SDP:n Eeva-Johanna Eloranta: Valtion Naantalipaketti tuo uusia mahdollisuuksia

Kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta (sd.) on tyytyväinen Naantaliin suunnattavasta lisärahoituksesta. Sanna Marinin hallitus on päättänyt tänään 18.3. yritystoiminnan kehittämisrahoituksesta ja alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukemisrahoituksesta. Naantalin alueelle suunnataan yli puoli miljoonaa euroa.

– Nesteen päätös sulkea Naantalin jalostamo ensi maaliskuun loppuun mennessä on kova ja surullinen päätös koko Varsinais-Suomen kannalta. On todella hyvä, että Sanna Marinin hallitus on kuullut alueen hätähuudon ja suuntaa Naantaliin yli puoli miljoonaa euroa äkillisen rakennemuutoksen (400 000 euroa) ja alueen kestävän kasvun ja elinvoiman turvaamiseksi (200 000 euroa), Eloranta sanoo.

Naantalista katoaa Nesteen jalostamon sulkemisen myötä 230 työpaikkaa. Kyse on merkittävästä menetyksestä, joka koskettaa työntekijöiden ja heidän perheidensä lisäksi myös koko alueen taloutta. Tulevaisuuden ei kuitenkaan tarvitse olla niin pimeä, jos alueelle saadaan uutta toimintaa.

Valtion tuki antaa meille mahdollisuuden kehittää Naantaliin jotain uutta. Alueelle voidaan saada toimijoita, jotka keskittyvät tulevaisuuden kasvualoihin. Jalostamoalueen vahvuutena on, että logistiikka löytyy jo. Tämä tarkoittaa, ettei uusien toimijoiden tarvitse tehdä suuria logistisia investointeja. Naantalin satamaan johtaa muun muassa merikuljetuksille tärkeä 15,3 metrin syväväylä, Eloranta korostaa.

Lähde: MyNewsDesk

Yksi kommentti artikkeliin ”SDP:n Eeva-Johanna Eloranta: Valtion Naantalipaketti tuo uusia mahdollisuuksia”

Vastaa