SDP:n Johan Kvarnström: Öljyntorjunnan haasteet on otettava erittäin vakavasti

Kansanedustaja Johan Kvarnström (SDP) nostaa kirjallisessa kysymyksessään esiin useita kysymyksiä öljyntorjuntavalmiudesta. Sisäministeri Mikkonen viittaa vastauksessaan torjuntavalmiuden jatkuvaan kehittymiseen ja ajankohtaisiin haasteisiin.

Kvarnström kirjoittaa kysymyksessään, että on huolestuttavaa, että valmius alusten öljy – ja kemikaalivahinkojen torjuntaan on rajavartiolaitoksen mukaan hyvä, mutta riittämätön.

– Tarvitsemme riittävän valmiuden, tämä on ainoa vastuullinen toimintatapa. Onnettomuuksien ehkäisy ja öljyvuodon leviämisen nopea estäminen sekä öljyn ja kemikaalien kerääminen onnettomuuden sattuessa on järkevämpää sekä ekologisesti että taloudellisesti, sanoo Johan Kvarnström Raaseporin rannikkokaupungista.

– Jotkut ovat kysyneet minulta, miksi nostan tämän kysymyksen esille, vaikka on olemassa kiireellisempiä tarpeita ja polttavia ongelmia. Kun onnettomuus tapahtuu, on liian myöhäistä olla jälkiviisas, silloin vahingot voivat muodostua kalliiksi tai jopa mahdottomiksi korjata, jos käy todella pahasti, sanoo Kvarnström, joka pitää asiaa erittäin ajankohtaisena, koska viime vuosina sekä teknologiaan että organisointiin on tullut useita muutoksia.

Vastauksessaan ministeri kirjoittaa muun muassa, että ajankohtainen haaste koskee uusia polttoaineita, joihin vanhentunut kalusto ei sovellu. Lisäksi on huoli öljysuojarahaston purkamisesta ympäristövahinkorahaston kehittämisen yhteydessä.

– Torjuntavalmiuteen tulee resursoida riittävästi ja toimintaa tulee tarkastella perusteellisesti ympäristövahinkojen torjuntastrategian laatimisen yhteydessä, Kvarnström vaatii.

Ministerin vastauksen positiivisia näkökohtia ovat muun muassa uusien alusten tilaus ja se, että Suomella on ainoana Itämeren maana käytössään neljä alusta, jotka pystyvät toimimaan myös kemikaalivahinkojen alueilla. Lisäksi parannetaan kykyä valvoa ja johtaa ympäristövahinkojen torjuntaa tilaamalla kaksi uutta lentokonetta.

Lähteet: SDP Eduskunta / STT
Kuva: Jukka-Pekka Flander


Muuta mielenkiintoista luettavaa:

Navionics: Edistyksellinen merikarttasovellus ja navigointiratkaisu

Navionics on merkittävä merikarttasovellus ja navigointiratkaisu, joka tarjoaa veneilijöille ja muiden vesistöjen käyttäjille luotettavaa ja tarkkaa tietoa vesiväylien tilasta, satamista, syvyyskartoista ja muista navigointiin liittyvistä tiedoista. Tämä edistyksellinen sovellus on suunniteltu tukemaan veneilijöitä, purjehtijoita ja kalastajia heidän matkallaan turvallisuuden ja tehokkuuden parantamiseksi.

Lego Master Suomi – joukkueet rakentavat mestariteoksia

Lego Masters Suomi on suosittu kilpailuohjelma, jossa tiimit kilpailevat luomalla upeita rakennelmia Lego-palikoista. Osallistujat osoittavat luovuuttaan, taitojaan ja tiimityötä rakentaessaan uskomattomia Lego-teoksia. Kilpailu vaatii mielikuvitusta, tarkkuutta ja nopeita ratkaisuja. Lego Masters on inspiroiva ohjelma kaikille Lego-faneille, jotka rakastavat nähdä palikoiden muuttuvan’

Mikä on dropshipping verkkokauppa?

Dropshipping -verkkokauppa on yksi nopeimmin kasvavista liiketoimintamalleista nykypäivän digitaalisessa maailmassa. Dropshipping mahdollistaa yrittäjille verkkokaupan perustamisen ilman tarvetta varastolle, tuotteiden pakkaamiselle tai lähetysten hallinnalle.

Google Pay – Vaivaton ja helppo tapa maksaa ostokset

Google Pay maksaminen on helppoa ja kätevää, kun haluat maksaa ostokset Android-laitteella kaupoissa, verkossa ja sovelluksissa nopeasti ja vaivatta.

Yksi kommentti artikkeliin ”SDP:n Johan Kvarnström: Öljyntorjunnan haasteet on otettava erittäin vakavasti”

Vastaa