SDP:n Niina Malm: Hallituksella on kova halu leikata, mutta tulopuolella on merkittäviä kraattereita

Harmaan talouden kitkeminen on moraalisesti oikein ja myös hyväksi maamme taloudelle. Siksi on huolestuttavaa, että hallitus ei ole julkisen talouden suunnitelmassaan sanonut sanaakaan harmaasta taloudesta.

Hallitus ei näytä pitävän arvossa harmaasta talouden kitkentää, sanoo kansanedustaja ja SDP:n varapuheenjohtaja Niina Malm. 

– Työmarkkinapuolella olisi tehtävissä monia hyviä uudistuksia asiaan puuttumiseksi. Alipalkkauksen kriminalisoinnilla voitaisiin suojella erityisesti nuoria ja ulkomaalaisia työntekijöitä työperäiseltä hyväksikäytöltä. Järjestökanteella mahdollistettaisiin työpaikoilla tuki niille henkilöille, joilla on haastavaa ajaa omaa oikeuttaan, kuten ulkomaalaistaustaisille työntekijöille, jatkaa Malm.


– Tästä syystä kysyin budjettikeskustelussa työministeri Satoselta, mitä hallitus aikoo tehdä harmaan talouden kitkemiseksi. Toivottavasti näemme lähitulevaisuudessa valikoiman keinoja, joilla edistetään rahojen virtaamista veroeuroin Suomen talouteen ja joilla edistetään työntekijöiden tasa-arvoisuutta työelämässä.

Lähde: SDP / Niina Malm
Kuva: Jukka-Pekka Flander / SDP


Muuta mielenkiintosita luettavaa muualta:

Apple iPhone 15: Tulevaisuuden Älypuhelin uusilla innovoinneilla

Apple iPhone 15 on huippuluokan älypuhelin, joka tarjoaa tehokkaan A16 Bionic -sirun, entistä kehittyneemmän kamerajärjestelmän ja 5G-yhteyden. Laite sisältää OLED Pro -näytön korkealla päivitysnopeudella ja parannetun akunkeston. Uusi MagSafe 2.0 mahdollistaa nopeamman langattoman latauksen ja liitettävyyden lisävarusteisiin. Tyylikkäässä muotoilussa on kestävät materiaalit ja entistä ohuempi rakenne. Apple iPhone 15 tarjoaa tulevaisuuden teknologian nykypäivän käyttäjille.

Iskunkestävä Puhelin – Luotettava kumppani kaikissa seikkailuissa

Iskunkestävä puhelin on välttämätön kumppani aktiiviselle elämäntavalle. Se tarjoaa suojaa pudotuksilta, kolhuilta ja vedenroiskeilta, jotta voit huoletta seikkailla missä tahansa ympäristössä. Iskunkestävät puhelimet eivät tingi suorituskyvystä, vaan tarjoavat silti nopeat yhteydet, terävän näytön ja pitkän akunkeston. Älä enää pelkää vaurioita tai särkyviä näyttöjä – iskunkestävä puhelin on ratkaisu, joka mahdollistaa seikkailut pelotta!

Älylaitteiden ylitarve: Lapsi liikaa puhelimella

Nykyään lapset käyttävät älypuhelimia enemmän kuin koskaan aiemmin. Vaikka teknologia tarjoaa opetuksellisia mahdollisuuksia, liiallinen näytönaika voi haitata lasten kehitystä. Lapsi tarvitsee monipuolista leikkiä, liikuntaa ja sosiaalisia kontakteja kasvaakseen terveesti. Vanhempien tulisi asettaa rajat ja valvoa ruutuaikaa varmistaakseen tasapainoisen elämäntyylin. Lasten tulisi oppia käyttämään teknologiaa vastuullisesti ja harkiten, jotta he voivat hyötyä siitä ilman haittoja. Onko sinun lapsi liikaa puhelimella ?

Stressin taustalla: Älypuhelimen liikakäyttö

Miksi älypuhelimen käyttö lisää stressiä? Nyky-yhteiskunnassa älypuhelimen liikakäyttö voi aiheuttaa huomaamatonta stressiä. Puhelimen jatkuva tarkkailu ja sosiaalisen median paine voivat vaikuttaa henkiseen hyvinvointiin haitallisesti. Tutkimukset osoittavat, että älypuhelimet voivat häiritä unta ja lisätä ahdistusta. Vaikka nämä yhteydet eivät ole aina ilmeisiä, on tärkeää tiedostaa älylaitteiden vaikutukset ja asettaa rajoja niiden käytölle. Älypuhelimet voivat olla hyödyllisiä, mutta niiden harkitsematon käyttö voi vaikuttaa terveyteemme negatiivisesti.

Vastaa