SDP:n Tytti Tuppurainen ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajaksi

Entinen eurooppaministeri ja pitkäaikainen SDP:n kansanedustaja Tytti Tuppurainen valittiin tänään eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajaksi. Tuppurainen kommentoi valintaansa Visbystä, missä hän osallistuu ainoana suomalaisena kansanedustajana Münchenin turvallisuuskonferenssin tilaisuuteen Almedalenin yhteiskunnallisessa foorumissa.

– Olen erittäin otettu tästä luottamuksenosoituksesta ja valmis puheenjohtajan työn vaatimuksiin. Suomen ja Euroopan turvallisuustilanne on muuttunut peruuttamattomasti ja elämme samalla uuden geopoliittisen kilpailun värittämää epävarmuuden aikaa. Venäjän brutaali hyökkäyssota Ukrainassa ja kiristynyt suurvaltojen välinen kilpailu tarkoittaa, että vaikeat ajat niin eurooppalaisessa kuin globaalissa yhteistyössä jatkuvat. Valiokunnan puheenjohtajana voin jatkaa työtä suomalaisten turvallisuuden, rauhan ja vakauden eteen, Tuppurainen toteaa.

Tuppuraisen lisäksi ulkoasiainvaliokunnan jäseniksi valittiin SDP:stä Sanna Marin, Johannes Koskinen ja Kimmo Kiljunen sekä varajäseniksi Antti Lindtman ja Ville Skinnari.

– Edustajillamme ulkoasiainvaliokunnassa on valtava määrä osaamista ja kokemusta vastaamaan siihen, miten Suomi parhaiten kykenee vaikuttamaan kansainväliseen turvallisuuteen ja vakauteen. Eduskunnan merkittävä parlamentaarinen rooli ulkopolitiikassa korostuu erityisesti tässä ajassa ja Suomen Nato-jäsenyyden myötä. Sodan ja kilpailun värittämässä ajassa on tärkeää myös korostaa yhteistyön ja solidaarisuuden periaatteita, Tuppurainen päättää.

Tytti Tuppurainen valittiin puheenjohtajaksi sosiaalidemokraattisen eduskuntaryhmän esityksestä valiokunnan järjestäytymiskokouksessa 28.6. Hän osallistuu Visbyssä Münchenin turvallisuuskonferenssin tilaisuuteen Almedalenin yhteiskunnallisessa foorumissa 27-28.6.

Lähde: SDP / STT
Kuva: SDP


Muita mielenkiintoisia aiheita muualta luettavaksi

Vety – Alkuaineen ominaisuuksia ja käyttökohteita

Vety on ensimmäinen ja kevein alkuaine, joka koostuu yhdestä protonista ja yhdestä elektronista. Se on väritön, hajuton ja erittäin kevyt kaasu. Vetyä käytetään laajalti eri teollisuudenaloilla, kuten metallien käsittelyssä ja ammattikäytössä, sekä energiantuotannossa. Sitä voidaan hyödyntää polttokennoissa sähkön ja lämmön tuottamiseen, ja se tarjoaa myös potentiaalisen vaihtoehdon puhdasta energiaa tavoiteltaessa tulevaisuudessa. Vetyä voidaan myös käyttää polttoaineena esimerkiksi vetyautoissa, joissa sen ainoana päästönä on vesihöyry.

Luomutuotanto – Kestävä vaihtoehto ruoantuotannossa

Luomutuotanto on kestävä ja eettinen vaihtoehto ruoantuotannossa. Siinä käytetään luonnonmukaisia menetelmiä, kuten luomulannoitteita ja luonnonmukaisia tuholaistorjuntakeinoja. Luomutuotannossa vältetään keinotekoisia lannoitteita, torjunta-aineita ja geenimuunneltuja organismeja. Se edistää biologista monimuotoisuutta, maaperän terveyttä ja eläinten hyvinvointia. Luomutuotteet ovat vapaita synteettisistä torjunta-ainejäämistä ja tarjoavat kuluttajille ravintoarvoiltaan laadukkaampia vaihtoehtoja. Luomutuotanto pyrkii ylläpitämään tasapainoa ihmisen ja ympäristön välillä pitkällä aikavälillä.

Mikael Granlund – Menestyvä jääkiekkoilija kansainvälisellä tasolla

Mikael Granlund on menestyvä suomalainen jääkiekkoilija, joka on tehnyt vaikutuksen kansainvälisellä tasolla. Hän aloitti uransa Suomen Liigassa ja nousi nopeasti nuorten maajoukkueisiin. Granlundin taidot ja älykäs peli-ilme huomattiin myös NHL:ssä, jossa hän edusti Minnesota Wildia ja Nashville Predatorsia. Hänet tunnetaan erityisesti upeasta ”Mikaelin maalista” vuoden 2011 MM-kisoissa. Granlundin lahjakkuus, luovuus ja peliäly tekevät hänestä arvokkaan pelaajan niin seuralle kuin maajoukkueellekin. Mikael Granlund ero aihe on noussut monen ihmisen mieleen.

Yksi kommentti artikkeliin ”SDP:n Tytti Tuppurainen ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajaksi”

Vastaa