SDP:n Viljanen: Huolehditaan sosiaalialan vetovoimasta ja panostetaan työntekijöiden jaksamiseen

Kansanedustaja Heidi Viljanen pitää tärkeänä, että myös sosiaalihuollon palvelut ja tulevaisuus huomioidaan vahvasti päätöksenteossa. Kevan viime viikolla julkaiseman raportin viesti siitä, että juuri sosiaali- ja terveydenhuollon työvoimapulan ennustetaan kasvavan entisestään, tulee kuunnella vakavasti. Viljanen näkee, että tilanteen korjaamiseen tarvitaan yhteistyötä laajasti niin päättäjien, kuin koulutuksen tarjoajien ja työnantajien keskuudessa.

Tilanne on menossa huolestuttavaan suuntaan. Tähän kehitykseen puuttumalla voidaan kuitenkin muuttaa suuntaa, jotta meillä on tulevaisuudessa osaavaa ja työssään jaksavaa henkilökuntaa sosiaali- ja terveydenhuollon palveluissa, Viljanen sanoo.

On tärkeää huolehtia työntekijöiden jaksamisesta ja siitä, että alan työolot saadaan kuntoon. Tulevaisuudessa pohdittavaksi tulevat asiakasmitoituksen lisäksi koulutuspaikkojen lisääminen ja se, että sosiaali- ja terveysalasta saadaan vetovoimainen.

Viljanen on tyytyväinen, että hallitusohjelmaan kirjattu lastensuojelun asteittain kiristyvä asiakasmitoitus etenee.

– Jo pitkään on puhuttu lastensuojelun työntekijöiden jaksamisen ongelmista. Nyt vihdoin tähän ongelmaan puututaan ja asiaa korjataan. Tavoitteena on asteittain kiristyvä lastensuojelun asiakasmitoitus, mikä laskee yhdellä sosiaalityöntekijällä olevien lasten määrää. Sen ansiosta tärkeään työhön on enemmän aikaa, ja jaksaminen sekä työn houkuttelevuus lisääntyy, Viljanen toteaa.

Viljanen korostaa, että elämme nyt koronan vuoksi poikkeuksellisessa tilanteessa. Tilanteesta syntyvä palveluvelka sosiaalialalla tulee näkymään viiveellä ja siksi panostukset niin lastensuojelutyöhön, kuin aikuissosiaalityöhön ovat erittäin tärkeitä tulevaisuustekoja.

Hallituksen suunnitelma sosiaalityön kehittämiseen on oikeansuuntainen. Sosiaalialalla tehdään vaativaa ja tärkeää työtä lasten ja perheiden parhaaksi. Asiakasmäärien tulee olla kohtuullisia, jotta sosiaalityön ammattilaiset pystyvät tekemään työnsä hyvin ja uupumatta, Viljanen päättää.

Lähde: STT Info


Muita mielenkiintoisia aiheita muualta luettavaksi

Arvontahullut innostuvat mahdollisuudesta voittaa

Arvontahullut ovat ihmisiä, jotka rakastavat osallistua kaikenlaisiin arvontoihin ja kilpailuihin. Heidän mielestään on jännittävää ja hauskaa odottaa, että onnenpyörä pysähtyy heidän kohdalleen tai että heidän numeronsa arvotaan voittajaksi. Arvontahullut tietävät, että voittaminen on vain tuurista kiinni, mutta he eivät anna sen lannistaa itseään. He ovat valmiita kokeilemaan onneaan uudelleen ja uudelleen, sillä he tietävät, että seuraava voitto saattaa olla aivan nurkan takana.

Clas Ohlson Tampere – Löydä kaikki tarvitsemasi kätevästi yhdestä paikasta

Clas Ohlson Tampere on monipuolinen kauppa, josta löydät kaiken tarvitsemasi kodin ja vapaa-ajan tarvikkeisiin. Kauppa sijaitsee kätevästi Tampereen keskustassa, joten se on helppo löytää ja siellä on aina mukava asioida. Clas Ohlsonilla on laaja valikoima erilaisia tuotteita, kuten työkaluja, kodinelektroniikkaa, askartelutarvikkeita ja paljon muuta. Lisäksi kaupasta löytyy myös hyödyllisiä palveluita, kuten avaimen tekoa ja patterin vaihtoa. Clas Ohlson Tampere on todellinen löytöpaikka kaikille, jotka tarvitsevat käteviä ja laadukkaita tuotteita arkeensa.

Kotieläimet tuovat iloa ja rauhaa arkeen

Kotieläimet ovat ihania kumppaneita, jotka tuovat paljon iloa ja rauhaa arkeen. Ne ovat uskollisia ja rakastavia, ja niiden seurassa on aina mukavaa olla. Kotieläimiä voi olla monenlaisia, kuten koiria, kissoja, kaneja tai vaikka kanoja. Jokaisella eläimellä on oma persoonallisuutensa ja tarinansa, ja niiden kanssa vietetty aika on aina arvokasta. Kotieläimiä hoitaessa oppii myös vastuullisuutta ja huolehtimista toisesta olennosta. Niiden läsnäolo rauhoittaa mieltä ja auttaa unohtamaan arjen stressit. Kotieläimet ovat todellinen aarre, joka ansaitsee rakkautta ja kunnioitusta.

Vastaa