Suomalaista politiikan käyntiä

Uusi koulutusyhteistyö Ruotsin ja Suomen välillä Hanasaaren aloitteesta

Ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus Hanasaari, Suomen Tukholman-instituutti ja Suomen Tukholman-suurlähetystö ovat aloittaneet uuden Ruotsin ja Suomen välisen yhteistyöhankkeen, jossa keskitytään ekologiseen ja sosiaaliseen kestävyyteen kouluopetuksessa.

Aloituswebinaari järjestetään 18. syyskuuta. Siihen osallistuvat muun muassa Ruotsin ja Suomen opetusministerit Anna Ekström ja Li Andersson, jotka keskustelevat kestävästä kehityksestä ja tulevaisuuden koulusta.

Lue tämä juttu kokonaan loppuun suomenpolitiikka.fi -verkkosivuilta.

Satu Hassi: Elvytysrahalla pitää tehdä ilmastoloikka

EU:n elvytyspaketin tärkein kysymys on, millaista Eurooppaa haluamme rakentaa.

Me vihreät pidämme tarpeellisina EUn yhteisiä toimia, jotta talouden koronatälli ei pahene romahdukseksi. Samalla elvytysrahaa tulee käyttää vielä isomman ja vakavamman kriisin, ilmastokriisin ratkaisemiseen. Elvytysrahalla pitää tehdä ilmastoloikka Suomessa ja koko EUssa.

EU:n yhteisiä toimia tarvitaan, koska EU-maiden taloudet ovat tiiviisti kytkeytyneet toisiinsa. Toiseksi kyseessä on koko aluetta koskeva, kaikkia kohdannut ennakoimaton kriisi, joka ei ole yhdenkään hallituksen syy.

Lue tämä artikkeli loppuun kokonaan kotipesän omilta kotisivuiltaan.

JHL:n terveiset budjettiriiheen: hallituksella avaimet ratkaista vanhustyön kriisit ja pitää Suomi pyörimässä

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL vaatii maan hallitukselta elvyttäviä ja työllisyyttä edistäviä ratkaisuja koronakriisin vaikutusten pehmentämiseksi. Kuntien rahoitusasema on turvattava irtisanomisten ja lomautusten välttämiseksi. Budjettiriihessä on myös mahdollisuudet ratkaista vanhustyön henkilöstöpula.

Julkisten- ja hyvinvointialojen liitto JHL kiittää hallitusta hoivamitoituslaista, sillä se parantaa merkittävästi vanhusten hyvinvointia ja hoivan laatua. Henkilöstön riittävyys on kuitenkin iso haaste 0,7 henkilöstömitoituksen saavuttamisessa ikääntyneiden tehostetussa palveluasumisessa sekä pitkäaikaisessa laitoshoidossa.

Lue juttu kokonaan loppuun meidän aikasemmasta jutusta.

Vastaa