UM: Jukka Salovaara ulkoministeriön valtiosihteeriksi

Valtioneuvosto määräsi yleisistunnossaan 25. marraskuuta 2021 ulkoasiainneuvos Jukka Salovaaran ulkoministeriön valtiosihteeriksi kansliapäällikkönä 1. toukokuuta 2022 alkaen.

Salovaaran tehtävä on määräaikainen ja päättyy 31. elokuuta 2026. Valtioneuvosto määräsi samassa istunnossa ulkoministeriön nykyisen valtiosihteerin, ulkoasiainneuvos Matti Anttosen jatkamaan tehtävässään 30. huhtikuuta 2022 asti.

Salovaara siirtyy uuteen tehtävään New Yorkista, missä hän on vuodesta 2019 lähtien toiminut edustuston päällikkönä ja Suomen pysyvänä edustajana Yhdistyneissä kansakunnissa.

Ulkoministeriön palveluksessa Salovaara on aloittanut vuonna 1995, ja hän on toiminut aiemmin esimerkiksi ministeriön poliittisen osaston ja Eurooppa-osaston osastopäällikkönä. Ulkoasiainhallinnon ohella Salovaara on työskennellyt myös mm. valtioneuvoston EU-sihteeristön apulaispäällikkönä jaeduskunnan ulkoasiainvaliokunnan valiokuntaneuvoksena. Koulutukseltaan Salovaara on valtiotieteen maisteri.

”Ulkoministeriöllä on merkittävä vastuu Suomen etujen edistämisessä kansainvälisesti. Yhteistyö on suomalainen vahvuus ja toivon, että voin uudessa tehtävässäni työskennellä sen eteen”, Salovaara arvioi tulevaa tehtäväänsä.

Ulkoministeriön kansliapäällikkönä toimivan valtiosihteerin tehtävänä on johtaa, kehittää ja valvoa ministeriön ja sen hallinnonalan toimintaa. Kansliapäällikkö vastaa esimerkiksi tulosjohtamisesta ja ministeriön sekä sen hallinnonalan toiminnan yhteensovittamisesta muiden ministeriöiden kanssa.

Lähde: STT Info


Tiedätkö mikä ulkoministeri on ja mitä se tekee?

Ulkoministeri on hallituksen jäsen, jonka päävastuulla ovat kansainväliset suhteet. Ulkoministeri on monissa maissa yksi merkittävimmistä ministerinviroista. Joissakin tapauksissa pääministeri tai presidentti ottaa itse ulkoministerin tehtävät  omiin käsiinsä.

Muita mielenkiintoisia aiheita muualta luettavaksi

Eduskuntavaalit 2023

Eduskuntavaalit 2023 järjestetään sunnuntaina 2. huhtikuuta 2023. Vaaleissa valitaan kansanedustajat eduskuntaan vaalikaudelle 2023–2027.

Koe kesällä Helsingin nähtävyydet ja tekemiset

Helsingin nähtävyydet ovat kuuluisia ympäri maailmaa ja niiden joukossa on monia upeita kohteita. Tässä esittelemme muutamia kiinnostavia nähtävyyksiä Helsingissä, joita kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa. Helsingin suosittuja paikkoja ovat mm. Suomenlinna, Tuomiokirkko, Kauppatori ja Linnanmäki.

Yksi kommentti artikkeliin ”UM: Jukka Salovaara ulkoministeriön valtiosihteeriksi”

Vastaa