UM: Ulkoministeri Haavisto toisen kerran EU:n korkea edustaja Borrellin valtuuttamana Etiopiaan

Ulkoministeri Pekka Haavisto matkustaa EU:n korkea edustaja Josep Borrellin valtuuttamana Addis Abebaan, Etiopiaan. Matka on ministeri Haaviston toinen. Ulkoministeri keskustelee matkallaan Etiopian tilanteesta, erityisesti Tigrayn kriisistä ja sen alueellisista vaikutuksista.

Matkallaan ulkoministeri Pekka Haavisto tapaa Etiopian johtoa ja välittää EU:n jatkuvan huolen Tigrayn humanitaarisesta tilanteesta. Haavisto kutsuu osapuolia lopettamaan sotatoimet sekä kunnioittamaan kansainvälistä humanitaarista oikeutta ja pakolaisoikeutta sekä sallimaan puolueettomat tutkinnat väitetyistä ihmisoikeusloukkauksista. Hän tulee myös muistuttamaan, että Eritrean sotilaallisien joukkojen tulee vetäytyä Tigrayn alueelta. Lisäksi ulkoministeri Haavisto vaihtaa Afrikan unionin kanssa näkemyksiä Etiopian tilanteesta sekä alueellisista kysymyksistä.

Ministeri Haavisto vierailee myös Saudi-Arabiassa ja Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa keskustellakseen alueellisista aiheista sekä Tigrayn konfliktista.

Ministeri Haavisto raportoi matkastaan Euroopan ulkoministereille huhtikuun ulkoasiainneuvostossa.

Lähde: STT Info

Yksi kommentti artikkeliin ”UM: Ulkoministeri Haavisto toisen kerran EU:n korkea edustaja Borrellin valtuuttamana Etiopiaan”

Vastaa