UM: Valtioneuvoston ihmisoikeusselonteko etenee: osallistu selonteon verkkokuulemiseen 10.9.

lkoministeriö järjestää valtioneuvoston ihmisoikeusselonteon valmistelua koskevan verkkokuulemisen torstaina 10.9. klo 10.00-12:30. Kuulemistilaisuudessa käsitellään selonteon lausuntokierroksella esiin nousseita havaintoja.

Kuulemistilaisuuden avaa ulkoministeri Pekka Haavisto, minkä jälkeen kuullaan oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin tervehdys. Tilaisuuden tarkoituksena on kuulla näkemyksiä ja käydä keskustelua järjestöjen, tutkijoiden, viranomaisten, eduskuntaryhmien, neuvottelukuntien ja kansalaisten kanssa. Tavoitteena on, että valtioneuvosto antaa selonteon eduskunnalle viimeistään keväällä 2021.

Tilaisuus on avoin kaikille ilmoittautuneille. Ulkoministeriö pyytää ilmoittautumaan tilaisuuteen Lyyti-järjestelmän kautta viimeistään tiistaihin 8.9.2020 mennessä. Osallistumisohjeet lähetetään ilmoittautumisajan päätyttyä.

Ihmisoikeusselonteko linjaa valtioneuvoston toimintaa perus- ja ihmisoikeuskysymyksissä kansallisella, EU- ja kansainvälisellä tasolla. Selonteon kokonaisvalmistelusta vastaa ulkoministeriö ja sen valmisteluun osallistuvat myös oikeusministeriö ja muut ministeriöt. Valmistelua seuraa valtioneuvoston perus- ja ihmisoikeusverkosto (PIOV). Hallitusohjelmaan kirjattu selonteko annetaan eduskunnalle. Edellinen ihmisoikeusselonteko on vuodelta 2014.

Lähde: STT Info

Vastaa