Vastuullinensuomi.fi hanke

Vastuullinensuomi.fi lähti epätietoisuudesta. Suomalaiset yritykset kilpailevat omilla kotisivuillaan kertomalla, kuinka vastuullisesti ne toimivat.

Vastuullisuus on trendiasia. Se liittyy yritysten toimintaan, mutta sanaa käytetään vapaasti ja aivan miten sattuu. Vastuullisuus tarkoittaa jokaiselle yritykselle vähän eri asiaa, ja jokainen lukee sen erilailla.

Vastuullinensuomi.fi ajatuksena on tehdä yksi vastuullisuusmittari, joka huomioi kaikki tällä sivustolla esitellyt vastuullisuuden muodot. Hankkeen tavoitteena on sekä listata suomalaisia vastuullisia yrityksiä, sekä kertoa suomalaisille mitä vastuullisuus on, ja miten yritykset ottavat sen huomioon toiminnassaan.

Kevät 2020 oli suunnitelmien aikaa, alkukesä 2020 on esitutkinnan aikaa ja toivottavasti kesällä 2020 pääsemme jo oikeasti eteenpäin ja kehittämään palvelua ja sivustoa seuraavaan vaiheeseen.

Tavoitteena ei ole mitään pienempää, kuin vastuullisempi Suomi, missä sekä yritykset että suomalaiset kuluttajat tietävät, mitä vastuullisuus on, ja mihin kaikkeen se liittyy.

Kari Oksanen
21.5.2020
Lohja, Suomi

Vastaa