Vihreiden nuorten puheenjohtajat kritisoivat kokoomusta veropopulismista

Vihreiden nuorten tasa-arvoiset puheenjohtajat Jami Haavisto ja Peppi Seppälä peräänkuuluttavat aluevaalien jälkeen työnsä aloittavilta valtuustoilta pehmeiden puheiden lisäksi konkretiaa ja nuorten hyvinvointia edistäviä tekoja. Vihreiden nuorten Superviikonloppuna pitämässään puheessa Haavisto ja Seppälä kritisoivat kovalla kädellä myös oppositiopuolueita vastuuttomasta veropopulismista.

“Nyt jos koskaan hyvinvointivaltio tarvitsee puolustajiaan. Meitä, jotka haluamme ennaltaehkäistä ongelmia, emmekä hakea lyhytnäköisiä säästöjä. Mielenterveyskriisin ratkaisussa ei tule kuitenkaan tyytyä ongelmakohtien paikkailuun, vaan meidän on muutettava rakenteita pysyvästi mielenterveyttä ja jaksamista tukeviksi. Burn-out ennen 30 ikävuotta ei saa olla normi”, Seppälä vaatii.

Vihreät nuoret haluavat turvata hyvinvointialueiden päätäntävallan antamalla myös rahoituksen niiden omiin käsiin maakuntaveron muodossa. Suurista puolueista kokoomus on äänekkäimmin vastustanut maakuntaveron käyttöönottoa.

“Hyvinvointialueilla pitää olla paitsi oikeus päättää palvelujen järjestämisestä myös niiden rahoituksesta. Nyt oikealta kuuluvat huutelut siitä, että maakuntaverolla verotettaisiin kansa köyhäksi, ovat vastuutonta veropopulismia. Maakuntavero luo sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämiselle ja rahoittamiselle kustannustehokkaan ja kestävän pohjan. Kiinnostaako vastuullinen talouspolitiikka enää ollenkaan kokoomusta? Entä minne demarit ovat kadonneet keskustelusta?”, Haavisto kysyy.

Vihreät nuoret kannattavat valvottujen käyttöhuoneiden perustamista päihdehaittojen vähentämiseksi. Haavisto ja Seppälä ihmettelevätkin suurten puolueiden kiemurtelua käyttöhuoneiden ja muiden päihdepoliittisten kysymysten edessä.

“Etenkin perussuomalaiset ovat keskittyneet vain moraaliposeeraamaan eivätkä niinkään ratkomaan päihdeongelmia tutkitusti tehokkailla työkaluilla. Vaikka nykyinen lainsäädäntö ei salli valvottuja käyttöhuoneita, on hyvinvointialueiden valmistauduttava ainakin henkisesti niiden käyttöönottoon tulevaisuudessa”, puheenjohtajat päättävät.

Vihreiden nuorten Superviikonloppu järjestettiin etänä 8.-9. tammikuuta. Paikallistoimijoille ja työryhmien puheenjohtajille järjestetyssä koulutustapahtumassa vierailivat myös muun muassa Vihreiden puheenjohtajan sijainen Iiris Suomela, europarlamentaarikko Alviina Alametsä ja kansalaisaktivisti Markus Drake.

Lähde: STT Info


Muuta luettavaa muualta:

Pelaamista ja muuta ajanvietettä aikuisille

Siitä lähtien kun kotitietokoneet ja pelikonsolit tulivat koteihin 80-luvulla, on yleinen asenneilmapiiri pelaamista kohtaa muokkaantunut nykyisenlaiseksi. Nykyään on nimittäin aivan hyväksyttävää aikuisille sekä miehille, että naisille pelata mobiilipelejä, vaikka linja-autopysäkillä, kahvitauolla tai vaikkapa metrossa matkustaessaan. Kaikenlaiset mobiilipelit ovat lisääntyneet, niin kasinopelit kuten vaikkapa ruotsalaisen NetEnt pelistudion suosikit, e-urheilupeli esportal sivustolta kuin muut ajanvietepelit – itseasiassa markkinoilla on jopa omia pelipuhelimiakin jo saatavilla. Yhtä hyvin sitä voi pelata pasianssia tai laittaa bingo kierroksen käyntiin. Ja olet sitten ruotsinkielinen tai suomenkielinen tms, niin omalla kielelläsi pääset pelaamaan aivan yhtä hyvin – esim. Duelzin pelit ovat täysin ruotsin kielelläkin saatavissa. Pelaamistahan voi nykyään mobiilisti harrastaa aivan loistavasti sitten myös lomamatkalla, vaikka siellä Kanariansaaret -kiertomatkalla ensi talvena.

Pelaamisen ohessa ei pidä unohtaa liikuntaa, lue vaikka Sim Liivik ajatuksia. Ja kaiken tekemisen, opiskelun ja mahdollisen itsensäkehittämisen parissa, kannattaa miettiä niitä omia talousasioitakin, ja siinä mielessä pienlaina saattaa olla mielenkiintoinen vaihtoehto. Eihän sitä koskaan tiedä, jos kaiken uuden oppimisen ohessa mieleesi tuleekin tehdä kotiisi retrosisustus. Retro voi tulla vastaan ihan tulevana jouluna, esimerkiksi pakkausmateriaalit – niissä kun alkaa olla vaikka kuinka paljon vaihtoehtoja jo aivan kotioloissakin. Ps. tiedätkö muuten mikä Budbee on, ja mitä se toi tullessaan Suomeen? Ja muute joulusta puheenollen, mitä jos tänä jouluna teettäisit julisteet omasta kuvasta, tai jopa t-paidan omalla tekstillä ystävällesi? Tai miksei vaikka The Witcher eli noitusin kirjojen ja TV-sarjan innoittamana jotain sinnepäin?

Entäs sitten se turvallisuus ja netissä pelaaminen? Nettiliikenne lienee hyvin suojattua, mutta muuten kannattaa miettiä niitä VPN-ratkaisuja, yritysturvallisuutta ja sitä oman laitteen turvasovelluksia, ovat ne kunnossa, ja ovatko oman laitteesi sovellukset edes ajan tasalla eli päivitettyjä?

Vastaa