Vihreiden Virta ja Hyrkkö esittävät opintorahan korottamista

Vihreiden puheenjohtaja Sofia Virta ja valtiovarainvaliokunnan varapuheenjohtaja Saara Hyrkkö vaativat Orpon hallitusta vastaamaan opiskelijoiden hätään. Opiskelijat ovat vallanneet oppilaitoksia eri puolella Suomea ja kritisoineet voimakkaasti Orpon hallituksen kaavailuja jäädyttää opintotuen indeksikorotukset. Vihreät osoittaa tukensa mieltään osoittaville opiskelijoille ja aikoo esittää eduskunnassa indeksijäädytysten perumista sekä parannuksia opiskelijoiden toimeentuloon.

Orpon hallituksen tulee välittömästi perua suunnittelemansa opintotuen indeksijäädytykset. Opiskelijat elävät jo valmiiksi köyhyysrajalla ja myös asumistuen leikkaukset osuvat opiskelijoihin ankarasti, sanoo Sofia Virta.

Indeksijäädytysten lisäksi Orpon hallitus aikoo entisestään lisätä lainan osuutta opintotuesta. Vihreät esittelee myöhemmin syksyllä oman vaihtoehtobudjettinsa.

– Tulemme esittämään eduskunnassa opintorahan korottamista ja opintotuen lainapainotteisuuden vähentämistä. Opiskelijat ovat ainoa ryhmä, jonka odotetaan velkaantuvan saadakseen ruokaa. On täysin kestämätöntä, että hallitus siirtää valtion velkataakkaa opiskelijoiden kannettavaksi, sanoo Saara Hyrkkö.

Virta ja Hyrkkö ovat pettyneitä kokoomukseen, joka vielä ennen vaaleja lupasi, että opiskelijoilta ei leikata.

– On tyrmistyttävää, että kokoomus aikoo jälleen pettää opiskelijat. Monella meistä on tuoreessa muistissa kokoomuksen räikeästi vuonna 2015 pettämä koulutuslupaus ja silloin tehdyt massiiviset koulutusleikkaukset, toteavat Hyrkkö ja Virta.

Lähde ja kuva: Vihreät


Muuta mielenkiintoista luettavaa

PC-pelit: Viihdettä ja haastetta

PC pelit tarjoavat laajan valikoiman viihdettä ja haastetta pelaajille ympäri maailman. Ne kattavat monipuolisia genrejä, kuten toimintaa, seikkailua, strategiaa ja roolipelejä. PC- pelaaminen mahdollistaa myös moninpelikokemukset ystävien kanssa verkossa. Pelit tarjoavat paitsi hienoja tarinoita ja grafiikkaa myös mahdollisuuden kehittää ongelmanratkaisutaitoja ja tiimityötä. Ne ovatkin vakiintunut osa nykyaikaista viihdemaailmaa ja tarjoavat loputtomasti elämyksiä pelaajille.

Pelihahmot: Tarinoidensankarit

Pelihahmot ovat videopelien sielu, tuoden tarinat ja seikkailut eloon. Nämä hahmot voivat olla sankareita, antisankareita tai monimutkaisia hahmoja, jotka herättävät tunteita pelaajissa. Heidän persoonallisuutensa, ulkonäkönsä ja taitonsa luovat yhteyden pelaajiin, syventäen pelikokemusta. Pelihahmot voivat toimia inspiraationa ja opettaa arvokkaita elämänopetuksia. Niinpä he ovat olennainen osa videopelien vetovoimaa ja merkitystä pelaajille.

Garmin älykello käteen ja kohti parempaa hyvinvointia

Garmin on esitellyt uuden vivoactive 5 -älykellon vanhamman Garmin vivoactive 4 tilalle. Uudessa Garmin vivoactive 5 mallissa on kirkas AMOLED-kosketusnäyttö. Kohtuuhintaisessa, jokapäiväiseen käyttöön tarkoitetussa laitteessa on laaja valikoima hyvinvoinnin seurantaominaisuuksia. vívoactive 5 auttaa ymmärtämään kehoa paremmin, neuvoo aktiivisempaan elämään ja tukee kuntoilutavoitteiden saavuttamisessa

Vastaa