Volvo on Suomen vastuullisin automerkki

Volvo on Suomen vastuullisin automerkki Sustainable Brand Index 2022 -kuluttajatutkimuksen mukaan. Kyselytutkimukseen vastanneet 9150 kuluttajaa arvioivat 214 suurinta brändiä 26 eri toimialalta.

Sustainable Brand Index on Euroopan suurin itsenäinen bränditutkimus, joka mittaa kestävän kehityksen soveltamista yritysten toiminnassa. Analysoimalla muun muassa trendejä, asenteita ja käyttäytymistä tutkimus pyrkii vaikuttamaan yritysten kaupalliseen strategiaan.

Tulos vahvistaa Volvon asemaa yhtenä autoteollisuuden suunnannäyttäjistä kestävän kehityksen saralla.

Vastuullisuus on laadukkuuden saavuttamisen tärkeä osa-alue, ja suomalaiset autoilijat ottavat sen huomioon valinnoissaan ja ostopäätöksissään. Olemme sitoutuneet kestävän toiminnan saavuttamiseen kaikissa toiminnoissamme osana kokonaisvaltaista turvallisuusideologiaamme ihmisten ja elinympäristömme suojelemiseksi. Toimialan johtoasema vahvistaa ja rohkaisee meitä jatkamaan tällä tiellä

Volvo Car Finlandin toimitusjohtaja Lasse Ahlstedt kommentoi

Volvolla on perusteellinen ilmastosuunnitelma hiilipäästöjen rajoittamiseksi kaikissa toiminnoissaan ja tuotteissaan. Tavoitteena on tulla ilmastoneutraaliksi yritykseksi vuoteen 2040 mennessä. Ensimmäisenä konkreettisena askeleena matkalla kohti vuoden 2040 visiota yhtiö aikoo vähentää autokohtaista hiilijalanjälkeä 40 prosentilla vuosien 2018 ja 2025 välisenä aikana.

Volvon ilmastosuunnitelmaan kuuluu autojen sähköistämisen ja pakokaasupäästöjen vähentämisen lisäksi myös hiilipäästöjen rajoittaminen valmistusverkostossaan, laajemmissa toiminnoissaan ja toimitusketjuissaan. Lisäksi Volvo hyödyntää arvokkaita materiaaleja ja pienentää hiilivaikutusta kiertotalouden avulla.

Vuodesta 2025 lähtien tavoitteena on vähentää vuosittaisia hiilipäästöjä 2,5 miljoonalla tonnilla ja varmistaa, että 25 prosenttia uusien autojen materiaaleista on kierrätettyjä ja biopohjaisia. Volvo odottaa saavuttavansa vuodessa sadan miljoonan euron säästöt hyödyntämällä kiertotalouden käytäntöjä, kuten uudelleenvalmistusta, kierrätystä ja uudelleenkäyttöä.

Tarkemmat tiedot tutkimuksesta löytyvät täältä.

Volvo Cars vuonna 2021

Volvo Car Group saavutti liikevoitoksi 2,0 miljardia euroa. Tuotot vuonna 2021 olivat 27,0 miljardia euroa, ja maailmanlaajuinen kokonaismyynti käsitti 698 700 autoa.

Tietoja Volvo Car Groupista

Volvo on perustettu vuonna 1927. Nykypäivänä Volvo on yksi maailman tunnetuimmista ja arvostetuimmista automerkeistä, jonka autoja myydään asiakkaille yli 100 maassa. Volvo Cars on listattu Tukholman Nasdaq-pörssiin lyhenteellä “VOLCAR B”.

Volvo haluaa tarjota asiakkailleen liikkumisen vapautta henkilökohtaisella, kestävällä ja turvallisella tavalla. Volvon tavoitteena on olla pelkkien sähköautojen valmistaja vuoteen 2030 mennessä, ja se on sitoutunut jatkuvaan hiilijalanjäljen pienentämiseen tavoitteenaan olla ilmastoneutraali yhtiö vuoteen 2040 mennessä.

Volvolla oli vuoden 2021 joulukuussa noin 41 000 kokopäiväistä työntekijää. Volvon pääkonttori sekä tuotekehitys-, markkinointi- ja hallintotoiminnot sijaitsevat pääasiassa Göteborgissa, Ruotsissa. Yhtiön tuotantolaitokset sijaitsevat Göteborgissa (Ruotsi), Gentissä (Belgia), Etelä-Carolinassa (USA) sekä Chengdussa, Daqingissa ja Taizhoussa (Kiina). Volvolla on lisäksi tutkimus- ja kehitystyö- sekä muotoilukeskuksia Göteborgissa, Camarillossa (USA) ja Shanghaissa (Kiina).

Volvo Car Finland Oy Ab on osa maailman tunnetuimpia ja arvostetuimpia autoja valmistavaa Volvo Car Group -yhtiötä. Volvo on toiminut vuodesta 1927 lähtien. Maahantuomme ja markkinoimme Volvo -merkkisiä henkilöautoja, niiden varaosia ja lisävarusteita. Volvo Car Finland Oy Ab:n 100 % omistamia tytäryhtiöitä ovat Bilia ja Hertz. Toimipaikkamme sijaitsee Vantaan Kaivokselassa. Volvo -uutishuoneen aineisto on tarkoitettu ainoastaan median käyttöön ja se on tekijänoikeussuojattua. Materiaalin käyttö kaupalliseen tarkoitukseen ja muuhun levitykseen ei ole sallittua.

Yksi kommentti artikkeliin ”Volvo on Suomen vastuullisin automerkki”

Vastaa