Ympäristövaliokunnan SD-edustajat: Keskustan toiminta vesitti yhdessä sovitun luonnonsuojelulain

– Olemme erittäin huolestuneita keskustan toimintakyvystä tällä hetkellä. Näinä aikoina kansalaisilla on oikeus odottaa vakaata ja ennakoitavaa päätöksentekoa. Valitettavasti keskustan toiminta luonnonsuojelulain päätöksenteossa osoittaa keskustan epävakauden, toteavat SDPn ympäristövaliokunnan jäsenet Katja Taimela, Niina Malm, Hussein al-Taee ja Johan Kvarnström.

Ympäristövaliokunnassa äänestettiin tiistaina luonnonsuojelulain mietinnöstä. Kokouksessa keskustan edustajat pettivät hallituskumppaninsa ja etsivät ja saivat tukea muutosesityksilleen opposition riveistä. Samalla keskustalaiset äänestivät omien ministereidensä Annika Saarikon ja entisen maa- ja metsätalousministeri Jari Lepän kantoja vastaan. Sekä Saarikko että Leppä ovat hyväksyneet hallitusohjelman mukaisen esityksen luonnonsuojelulaista.

Ympäristövaliokunnan muut hallituspuolueet jättävät mietintöön lausunnon, joka vastaa sisällöltään hallituksen esitystä. Kun asia etenee äänestykseen, on keskustan kansanedustajien ja ministereiden tehtävä valinta, äänestävätkö he omien ministereidensä yksimielisesti hyväksymän esityksen mukaisesti vai sitä vastaan.

– Toivomme, että järki vie voiton tälläkin kertaa, ja keskustalaiset kantavat vastuunsa hallituksen yhteisestä linjasta, Taimela sanoo.

Lähteet: SDP Eduskunta / STT
Kuva: SDP


Eduskuntavaalit 2023 ovat tulossa

Tiedätkö jo varmasti, ketä aiot äänestää – tai ainakin puolueen? Oletko tutustunut miten eri ehdokkaisiin, vai haluaisitko tutustua heihin lisää? Käy tutustumassa uuteen www.suomalaisetvaalit.fi sivustoon, joka tuo esille sekä suomalaisen politiikan ajatuksia ja suuntauksia, myös poliitikkoja ministereistä tuleviin kansanedustajiin. Tämä sivusto on jatkoa jo vanhemmalle www.suomenpolitiikka.fi  sivustolle, ja kyllähän meiltä yhteiskunnallisia tekstejä löytyy myös kaupunkilehti Ykkös-Lohjan sivuilta, vaikka politiikka ei kuulukaan lehden viikoittaiseen aihepiiriin. Jos siis haluat lisää varmuutta omaan valintaan, ota tuo suomalaisetvaalit.fi seurantaan – ja katso keiden haastatteluita alkaa sivustolle tulla kun vaalit lähestyvät.

Vastaa