UM: Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari Maailman ruokaohjelman kouluruokalähettilääksi

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari on nimetty Maailman ruokaohjelman (World Food Programme, WFP) kouluruokalähettilääksi. Ministeri Skinnari edistää tehtävässä kouluruokailun maailmanlaajuista tunnettuutta ja rahoitusta. Tehtävä jatkuu vuoden 2021 loppuun saakka.

Kouluruokailu on tärkeä ravitsemuksen tuki kehittyvissä maissa ja tarjoaa monille lapsille päivän ainoan aterian. Samalla kun koronaviruspandemia on heikentänyt kotitalouksien toimeentuloa ja lisännyt nälkää, on koulujen sulkeminen jättänyt arviolta 370 miljoonaa lasta vaille päivittäistä kouluruokaa. Lisäksi 73 miljoonaa lasta köyhimmissä maissa ei päässyt kouluruokailun piiriin edes ennen pandemiaa.

Kouluruoka tarjoaa myös yhden kannustimen lähettää kouluun kaikki lapset, myös tytöt. Tämä on entistä tärkeämpää, kun koulut pandemian jälkeen avautuvat.

Suomi on yksi kouluruokailun edelläkävijämaista ja Suomen järjestelmää pidetään malliesimerkkinä hyvin toteutetusta kouluruokailusta. Haluan viedä kokemuksiamme ja ratkaisujamme maailmalle yhdessä valtiollisten toimijoiden, järjestöjen ja yritysten kanssa”, ministeri Skinnari toteaa.

Ministeri Skinnari tukee tehtävässä Maailman ruokaohjelmaa, joka kokoaa kouluruokailun ympärille kansainvälisen toimintaryhmän. Hän edistää kansainvälistä yhteistyötä erilaisilla korkean tason foorumeilla, erityisesti YK:n ruokajärjestelmähuippukokouksessa (UN Food Systems Summit), joka järjestetään syyskuussa New Yorkissa.

Lähde: STT Info

Vastaa