UM: Maailman väestörahaston pääjohtaja Natalia Kanem vierailee Suomessa

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari tapaa Maailman väestörahasto UNFPA:n pääjohtajan, tohtori Natalia Kanemin 3. joulukuuta.

Maailman väestörahasto UNFPA:n pääjohtaja, tohtori Natalia Kanem vierailee Suomessa 2.–3. joulukuuta ja tapaa kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Skinnarin. Skinnari ja Kanem keskustelevat keinoista, joilla saavutetaan UNFPA:n tavoitteet ei-toivottujen raskauksien ehkäisemiksi, äitiyskuolleisuuden poistamiseksi sekä sukupuolittuneen väkivallan ja haitallisten käytäntöjen, kuten naisten sukuelinten silpominen ja lapsi- ja pakkoavioliitot, lopettamiseksi vuoteen 2030 mennessä.

”Naisiin ja tyttöihin kohdistuva väkivalta on valitettavasti vain lisääntynyt COVID-pandemian myötä ympäri maailmaa. Uusien teknologioiden avulla voidaan parantaa naisten ja tyttöjen asemaa ja Suomella on tässä suhteessa paljon tarjottavaa UNFPA:n tasa-arvotyöhön”, toteaa ministeri Skinnari.

Suomen kehityspolitiikan ja kehitysyhteistyön keskeisenä painopisteenä on naisten ja tyttöjen aseman ja oikeuksien vahvistaminen. Suomen rahoittamista YK-järjestöistä UNFPA on suurin yleistuen vastaanottaja. Suomen yleistuki tänä vuonna on 33 miljoonaa euroa ja lisäksi rahoitetaan eräitä maaohjelmia mm. Myanmarissa, Somaliassa ja Irakissa sekä annetaan tukea UNFPA:n humanitaariseen toimintaan.  

Pääjohtaja Kanem tapaa myös tasavallan presidentti Sauli Niinistön ja vierailee eduskunnassa ja tapaa kansanedustajia sekä YK:n ystävät -verkostoa.

Lähde: STT Info

Yksi kommentti artikkeliin ”UM: Maailman väestörahaston pääjohtaja Natalia Kanem vierailee Suomessa”

Vastaa