UM: Ministeri Skinnari vierailulle Kazakstaniin

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari matkusti 12.-14. toukokuuta vierailulle Kazakstaniin.

Vierailun tavoitteena on vahvistaa Suomen ja Kazakstanin välisiä kaupallistaloudellisten suhteita. Vierailua isännöi Suomen ja Kazakstanin hallitusten välisen talouskomission puheenjohtaja, ympäristö-, geologia- ja luonnonvaraministeri Magzum Mirzagalijev. Ministeri Skinnari toimii talouskomission Suomen osapuolen puheenjohtajana. Kyseessä on ensimmäinen tapaaminen puheenjohtajien välillä.

Vierailuohjelmaan sisältyy myös muita korkean tason tapaamisia. Tapaamisissa on tarkoitus keskustella kaupallistaloudellisen yhteistyön vahvistamisen lisäksi muista ajankohtaisista asioista. Matkalle osallistuu myös yritysdelegaatio.

Kazakstan on Keski-Aasian suurin talous. Öljy- ja raaka-aineista riippuvainen maa pyrkii monipuolistamaan talouttaan ja viime vuonna julkaistussa elpymissuunnitelmassa prioriteeteiksi nousivat muun muassa vihreä kasvu, digitalisaatio ja infrastruktuuri. Nämä sektorit tarjoavat hyviä markkinamahdollisuuksia suomalaisyrityksille. Sijaintinsa takia maalla on myös tärkeä rooli kehitettäessä logistiikkayhteyksiä Euroopasta Kiinaan.

”Kazakstan on jo nyt merkittävin vientimarkkinamme Keski-Aasiassa. Sen sijainti on keskeinen Itä-Aasiaan suuntautuvan raideliikenteen osalta. Nyt on aika sopia tärkeistä asioista koko tälle vuosikymmenelle. Suomalaisten yritysten kiinnittyminen nopeaan kasvuun tarvitsee meitä kaikkia”, Skinnari toteaa.

Lähde: STT Info

Vastaa